NOUTĂŢI

Românești: pe scurt, despre patrimoniul cultural românesc

Românești: pe scurt, despre patrimoniul cultural românesc

În căutarea poveștilor care ne aduc mai aproape patrimoniul cultural românesc, Fundația Cărturești și Jidvei au lansat proiectul Românești – o serie de întâlniri cu exploratori, creatori și susținători ai patrimoniului național.

strugurele de aur jidvei afis program

COMUNICAT DE PRESĂ Festivalul Naţional de Folclor „STRUGURELE DE AUR” Ediţia a XVI-a

În perioada 8-11 septembrie 2016 se va desfășura la Alba Iulia și Jidvei o nouă ediție a Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, inițiat și susținut de compania JIDVEI în urmă cu un deceniu și jumătate. Festivalul-concurs a devenit un eveniment național de tradiție, potențându-și, de-a lungul anilor, notorietatea şi, implicit, imaginea emblematică de festival de prestigiu.

„Vin de casă din must de la Jidvei”, campanie dedicată gospodarilor

Cea de-a doua ediție a campaniei „Vin de casă din must de la Jidvei” a fost lansată începând cu 8 august.

Inițiativa este unică în România în ceea ce privește livrarea de must micilor producători și gospodarilor din diferite localități din țară.

Jidvei utilizează dopuri bio

Jidvei se numără printre primii producători de vin din lume care utilizează dopuri bio pentru vinurile sale. Pentru a asigura un sistem de închidere prietenos cu mediul, am ales dopurile din gama Select Bio de la Nomacorc, gamă ce folosește tehnologia Plantcorc™.
Complet reciclabile și produse din polimeri naturali, noile dopuri diminuează impactul asupra mediului, reducând deșeurile și reziduurile asociate producției vinului. Mai mult, noul sistem de închidere Select Bio înseamnă performanță superioară și control ridicat asupra oxigenului, dar și textură îmbunătățită.

Concursul “Câștigă o vizită la Castelul Cetatea de Baltă”

“Câștigă o vizită la Castelul de la Cetatea de Baltă!” este concursul ce oferă participanților ocazia de a se bucura de o vizită de poveste la Castelul Bethlen Haller de la Cetatea de Baltă sau de cate o sticlă de vin în ambalaj personalizat.

Concursul se desfășoară în data de 23 iulie 2016, în cadrul galei Feeric Fashion Week ce va avea loc în Piața Mică de la Sibiu, începând cu orele 20:00.

Concurenţii care au trecut etapa de preselecţie a Festivalului Naţional de Folclor “Strugurele de Aur” ediţia 2016

Preselecțiile pentru cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur” s-au încheiat!

Puteți găsi lista concurenților care au trecut în etapa următoare aici.