NOUTĂŢI

Câștigătorii concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”

Sâmbătă, 10 iunie, la Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă, a avut loc cea de-a doua ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”. Concursul s-a adresat micilor producători de vin de casă care au achiziționat minimum 200 de kg de must de la Jidvei în campania desfășurată în perioada august-octombrie 2016.

IWCB: cinci medalii de aur și patru de argint pentru vinurile Jidvei

International Wine Contest Bucharest – IWCB 2017, cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est, aduce împreună 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din întreaga lume.

Ediția de anul acesta, desfășurată în perioada 25-28 mai, a avut un juriu internațional format din 57 de jurați, dintre care 24 din România și 33 din alte 22 de țări, iar numărul de probe s-a ridicat la 1.684 de înscrieri din 25 de țări.

Decanter World Wine Awards 2017: zece medalii pentru vinurile Jidvei

Decanter World Wine Awards – DWWA 2017, cea mai mare competiție de vinuri din lume, cu peste 17.000 de vinuri evaluate de către un juriu format din 219 experți internaționali, a oferit vinurilor Jidvei nu mai puțin de zece medalii.

Toate vinurile sunt testate în orb (blind taste), pe parcursul unei săptămâni, în condiții impecabile, plănuite timp de un an. Juriul este împărțit pe echipe mici, conform specialităților stilistice sau de zonă, pentru a alege cele mai bune vinuri pentru consumatori.

Au început înscrierile la Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2017

Aflat la cea de-a XVII-a ediție, Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” se înscrie în linia unor demersuri care au devenit parte a filosofiei Jidvei, în centrul cărora se regăsește dorința de a contribui la conservarea și promovarea patrimoniului cultural tradițional românesc. Organizat în inima țării, la Alba-Iulia și în localitatea Jidvei, în perioada 14-17 septembrie 2017, Festivalul aduce împreună generația tinerilor interpreți, aflați în plină afirmare, și generația personalităților de marcă a folclorului românesc, adevărate modele de strădanie și dăruire.

Campionatul European de Gimnastică Artistică - Petrom

Jidvei, alături de gimnastica de top

Cu inima plină de bucurie și mândrie, ne-am întors astăzi de la Cluj-Napoca, orașul care a găzduit ediția de anul acesta a Campionatelor Europene de Gimnastică Artistică - Petrom.

România a obținut patru medalii, două de aur - Marian Drăgulescu la sol și Cătălina Ponor la bârnă, una de argint - Marian Drăgulescu la sărituri, și una de bronz - Larisa Iordache la bârnă. Delegația României este, astfel, pe locul doi în clasamentul pe medalii al Campionatului.

Aur Grigorescu Gewurztraminer

Șapte medalii de aur pentru vinurile Jidvei

Luna aprilie a anului 2017 marchează intrarea în portofoliul Jidvei a șapte noi medalii de aur, obținute în cadrul a două competiții internaționale de prestigiu.
Concours Mondial des Vins Féminalise este o competiție cu un concept unic – vinuri din întreaga lume sunt degustate exclusiv de către femei oenologi. Juriul competiției desfășurate în Franța a acordat patru medalii de aur pentru patru dintre vinurile Jidvei: Tezaur Sauvignon Blanc 2016, Gewurztraminer Grigorescu 2016, Muscat Ottonel Tradițional 2015 și Mărgăritar Roze.