NOUTĂŢI

Concurenții admiși în urma preselecției celei de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”

Marți, 5 iunie 2018, la Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, a avut loc preselecția Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVIII-a. Peste 75 de interpreți amatori ai folclorului muzical din întreaga țară, cu vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, s-au înscris în concurs la una dintre cele două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. În urma preselecției, conform Regulamentului, 40 de tineri interpreți au fost selectați pentru participarea în concurs, dintre care 4 sunt din afara țării.

Vinurile Jidvei din recolta 2017, premiate la 3 concursuri internaţionale

La începutul lunii aprilie, vinuri provenite de la producători din 38 de ţări au fost jurizate la concursul Frankfurt International Wine Trophy, desfăşurat în Germania. Vinurile Jidvei au fost distinse cu trei medalii în cadrul concursului, Gewurztraminer 2017 din gama Grigorescu a obţinut medalia de aur, Feteasca Albă 2017 din gama Tradiţional a fost medaliat cu aur, iar Tramierul 2017 din gama Tradiţional a fost medaliat cu argint.

Un Moment de Mare Unire, Festivalul Național de Folclor „STRUGURELE DE AUR” ediţia a XVIII-a

Un Moment de Mare Unire, Festivalul Național de Folclor „STRUGURELE DE AUR” ediţia a XVIII-a

2018, an de mare însemnătate și sărbătoare pentru poporul român, ne aduce împreună într-un Moment de Mare Unire, un moment în care sărbătorim „punctul astral al națiunii române”, cum îl numește academicianul prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, și bucuria de a putea fi martorii Primului Centenar al României Mari, moment irepetabil într-o viață de om.

Compania Jidvei, sponsor de aur al Turneului „Final Four” Champions League la Volei Feminin

Astăzi, 25 aprilie 2018, la Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, a avut loc semnarea acordului de parteneriat între compania Jidvei și CSM Volei Alba Blaj în vederea organizării Turneului „Final Four” al Ligii Campionilor la Volei Feminin. Cel mai mare producător de vinuri din România, compania Jidvei, este “sponsor de aur” al evenimentului și cel mai mare sponsor privat al acestuia.

„Vin de casă din must de la Jidvei”, roade care se culeg primăvara

Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a găzduit, sâmbătă, 21 aprilie 2018, cea de-a treia ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”. Concursul s-a adresat micilor producători de vin de casă care au achiziționat minimum 250 de kg de must de la Jidvei în campania desfășurată în perioada august-octombrie 2017.

14 medalii câștigate de vinurile Jidvei la 5 concursuri internaționale

Jidvei a adus României 14 medalii obținute la unele dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de vinuri ce au avut loc în ultima lună: cinci medalii de diamant, o medalie de aur și opt de argint.

Concours Mondial du Sauvignon, cea mai importantă competiție mondială dedicată vinurilor realizate din soiul Sauvignon Blanc, a oferit pentru a treia oară medalia de Aur vinului din gama Nec Plus Ultra (2016). De asemenea, vinul Ana din gama Owner's Choice (2017) a obținut medalia de argint.