NOUTĂŢI

În luna aprilie, vinurile Jidvei au fost distinse cu 14 medalii de aur, argint și bronz în cadrul a șase competiții internaționale

Vinurile din gamele Mysterium, Owner’s Choice, Spumant Jidvei, Mărgăritar, Nec Plus Ultra, Clasic și Tradițional au fost distinse cu 14 medalii de aur, argint și bronz în cadrul a șase concursuri internaționale: Challenge International du Vin, Frankfurt International Wine Trophy, Mondial du Rose, International Rose Championship, CINVE Spania și Cool Climate Wine Awards.

Câștigătorii celei de-a patra ediții a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă a găzduit cea de-a patra ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, care se adresează micilor producători de vin de casă care au participat la campania desfășurată de Jidvei în perioada august-octombrie 2018. Prin acest eveniment, Jidvei continuă demersurile de promovare și păstrare a tradițiilor și meșteșugului realizării vinului de casă, încurajând schimbul de experiență între micii producători și experții companiei.

Concurs „Pairing pe gustul tău”

Ne-am obișnuit să asociem vinul cu mâncarea potrivită, dar vinul poartă cu el mult mai multe povești gata să se dezvăluie. Vinul e atât de complex încât poate să completeze nu doar gusturi, ci și stări, trăiri, experiențe, momente speciale. O carte bună, un film memorabil, un loc special, un fel de mâncare delicios - toate pot căpăta o cu totul altă savoare și sens alături de vinul potrivit.

Introducere în arta cupajului

Duminică, 31 martie 2019, Castelul Bethlen-Haller a găzduit primul atelier de cupaje organizat de compania Jidvei alături de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România (ADAR). În cadrul atelierului, participanții concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, ediția 2018, au avut posibilitatea de a schimba rolul anterior de jurați cu cel nou de creatori ai propriilor vinuri care să răspundă cerințelor și îndrumărilor primite.

Vinurile Jidvei, premiate cu 2 medalii de aur și 4 de argint la Concours International de Lyon

Oraș recunoscut drept capitala gastronomiei și a bunului gust, Lyon a devenit în timp locul ideal pentru selecția celor mai bune vinuri ale lumii, iar din anul 2015 și a celor mai bune beri și distilate. În 23 martie 2019, în cadrul Concours International de Lyon, 900 de experți de la nivel internațional au ales cele mai bune vinuri din peste 7.000 de probe provenind din 35 de țări.

#specialmondays

Nouă ne plac zilele de luni. O săptămână nouă stă în fața noastră cu o mulțime de planuri, proiecte și idei noi, prieteni de vizitat și povești de spus sau de descoperit. Nu ne sperie zilele de luni, dimpotrivă, ne dau energie. Și ne-am gândit că toată această energie poate fi molipsitoare dacă reușim să-i facem și pe ceilalți să se îndrăgostească de ziua de luni.