fbpx

24 de medalii pentru vinurile Jidvei deschid primăvara

Vinurile noastre înscrise la unele dintre cele mai importante competiții internaționale au obținut deja numeroase medalii. Concursurile de vinuri desfășurate în lunile februarie și martie și-au desemnat vinurile câștigătoare în urma unor jurizări exigente la care au participat reputați specialiști ai vinului de la nivel mondial. Vinurile Jidvei au fost distinse cu 24 de medalii –o mare medalie de aur și o dublă medalie de aur, 16 medalii de aur și 6 medalii de argint. Ne bucură când vedem că autenticitatea și calitatea vinului românesc sunt recunoscute în întreaga lume și suntem recunoscători că munca și pasiunea depuse de echipa noastră sunt apreciate la cel mai înalt nivel de exigență.

La Concours Mondial de Bruxelles – Rose Wine Session 2022, dintre cele peste 1.000 de vinuri care au fost jurizate, Mysterium Roze Brut Vintage 2017 a primit Marea Medalie de Aur și trofeul „Revelație”, fiind primul vin din România care obține acest trofeu și singurul vin spumant din cadrul ediției de anul acesta distins cu trofeul „Sparkling Rosé Revelation”.

La Mundus Vini 2022, un concurs extrem de popular și cu o mare însemnătate pentru producătorii de vin din întreaga lume, organizat în Germania începând cu 2001, Jidvei a fost pe podium cu două medalii de aur. Pentru al treilea an consecutiv Eiswein Jidvei, din recolta anului 2018, a obținut medalie de aur, iar vinul spumant Jidvei Extra Dry a primit, de asemenea, o medalie de aur.

Cea de-a XXII-a ediție a Catavinum World Wine & Spirits 2022, una dintre cele mai importante competiții din lumea vinurilor și a băuturilor spirtoase, organizată an de an în Spania, și-a desemnat câștigătorii. Vinurile Jidvei au fost distinse cu șapte medalii: cinci de aur și două de argint. Vinars VSOP a obținut prima medalie de aur din palmares, iar spumantul Mysterium Brut Vintage 2017, la doar un an de la lansare, a primit o binemeritată medalie de aur. De-a lungul edițiilor anterioare, vinurile din gama Owner’s Choice au fost extrem de apreciate de juriul acestui concurs, iar anul acesta – Ana Sauvignon Blanc 2021, Maria Pinot Gris 2021 și Ana Chardonnay 2021 – au fost distinse cu medalii de aur. De asemenea, Mysterium Tr+Sb 2021 și Castel Muscat Ottonel 2017 au obținut medalii de argint.

Totodată, suntem mândri de cele două medalii de argint obținute de vinurile Mysterium Brut Vintage 2017 și Mysterium Tr+Sb 2021 la Vinalies Internationales – Concours des Oenologues de France 2022, organizat la Paris în luna februarie. Iar în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a Vinalies Mondial du Rose, desfășurată la Marseille, Mysterium Cs+Pn+Sy, din recolta anului 2021, a fost distins cu medalie de argint.

Berliner Wine Trophy a devenit cea mai influentă competiție de vinuri din Germania, organizată sub patronajul OIV și al UIOE. La ediția de anul acesta, Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc 2021, Owner’s Choice Maria Pinot Gris 2021 și Owner’s Choice Ana Chardonnay 2021 au obținut medalii de aur.

Cea de-a XXIX-a ediție a concursului Chardonnay du Monde a avut loc în perioada 9-11 martie 2022 în regiunea viticolă Burgundia – Franța. Pe parcursul celor de zile, au fost degustate 546 de mostre de vin din 32 de țări, iar Owner’s Choice Ana Chardonnay 2021 a fost medaliat cu argint.

La Gilbert&Gaillard International Challenge 2022 vinul românesc a urcat pe podium alături de vinurile produse în renumite țări viticole ale lumii. Vinurile noastre au fost distinse cu nu mai puțin de șapte medalii dintre care șase medalii de aur pentru vinurile Castel Muscat Ottonel 2017, Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2021, Owner’s Choice Maria Pinot Gris 2021, Clasic Fetească Regală 2021, Mysterium Cs+Pn+Sy 2021 și Mysterium Tr+Sb 2021, iar vinul spumant Mysterium Roze Brut Vintage 2017, care a obținut un scor de 90 de puncte din 100, a fost răsplătit cu dublă medalie de aur.

Aceste rezultate confirmă, încă o dată, devotamentul și respectul Jidvei față de moștenirea și tradiția viticolă a Podgorie Târnave și a Transilvaniei. Fiecare dintre aceste premii ne onorează și, fără îndoială, este foarte important pentru noi. Însă cea mai importantă recunoaștere a calității vinurilor noastre, a pasiunii și muncii întregii noastre echipe, rămâne aprecierea dumneavoastră, a iubitorilor de vin.

0
Coș de cumpărături