fbpx

Background

ȘCOALA DE VIȚĂ

În cadrul pepinierei ce reprezintă prima școală privată de viță-de-vie din România, cu cea mai mare capacitate de vițe altoite anual (5 milioane) din soiuri atât autohtone, cât și internaționale, destinate producerii vinurilor de înaltă calitate, Jidvei folosește material săditor provenit în mare parte din plantațiile proprii furnizoare de muguri altoi și coarde portaltoi certificate biologic.

„Implementarea celor mai noi tehnologii de producere a materialului săditor viticol este menită să conducă la îmbunătățirea calității producției și eliminarea influenței negative a unor factori naturali de mediu”, a spus dr. Dan Corbean, directorul școlii de viță.

Acest lucru se traduce prin: autenticitate – proveniență din soiuri și clone destinate înmulțirii; sănătate – un butaș fără virusuri și microplasme transmisibile; calitate – alinierea la normele tehnice stabilite. Aceasta este cheia realizării unor plantații longevive, cu influențe pozitive asupra calității și cantității producției.

Tehnologiile folosite pentru producerea materialului săditor presupun parcurgerea a două etape: obținerea butașilor altoiți și cultura vițelor altoite în câmp (școala de viță).

Aclimatizarea, respectiv acomodarea butașilor la condițiile de mediu exterior se realizează prin depozitarea acestora în solar, cu 2-3 săptămâni înainte de plantare, dar și în scopul consolidării punctului de altoire și definitivarea formării calusului.

0
Coș de cumpărături