fbpx

În pivnițele vechiului castel medieval de la Cetatea de Baltă, timpul a lucrat neîncetat pentru a desăvârși una dintre lucrările de preț ale Jidveiului, savuroasele vinuri din gama Castel.

Dacă străbați drumul care leagă Blajul de Târnăveni șerpuind viclean printre vii, în inima Transilvaniei și a vastei podgorii Târnave, vei zări înălțându-se pe una dintre coline Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă. Încărcat de ani, dar încă demn, bătrânul castel ridicat de feudali în secolul al XVI-lea adăpostește în pivnițele sale vinurile de colecție Castel Jidvei. Selectarea și prelucrarea strugurilor din recolta celor mai buni ani în deplină armonie cu tradiția locală a sașilor, viticultori și vinificatori desăvârșiți, producerea atentă a vinurilor și învechirea lor în pivnița răcoroasă a Castelului Bethlen–Haller conferă vinurilor Castel Jidvei o personalitate distinctă, puternică, pasionantă.

Vinurile din gama Castel sunt obținute din struguri culeși târziu, iar pentru vinificare se colectează numai mustul obținut prin scurgere liberă, fără presare. Vinul se îmbuteliază rapid în sticle pentru a-și păstra prospețimea, caracterul fructat, dar mai ales caracterul de soi. Sticlele sunt închise cu dop de cea mai bună calitate și sunt lăsate la învechit minimum trei ani.

SORTIMENTE

0
Coș de cumpărături