În pivnițele vechiului castel medieval de la Cetatea de Baltă, timpul a lucrat neîncetat pentru a desăvârși una dintre lucrările de preț ale Jidveiului, savuroasele vinuri din gama Castel.

Dacă străbați drumul care leagă Blajul de Târnăveni șerpuind viclean printre vii, în inima Transilvaniei și a vastei podgorii Târnave, vei zări înălțându-se pe una dintre coline celebrul Castel din Cetatea de Baltă. Încărcat de ani, dar încă demn, bătrânul castel ridicat de feudali în secolul al XV-lea pe locul unei mai vechi cetăți medievale adăpostește în pivnițele sale cel mai de preț tezaur al acestor locuri: vinurile de colecție Castel Jidvei.

Obținute din strugurii anilor cu cele mai bune recolte, vinurile gamei Castel sunt păstrare timp de șase luni în butoaie de lemn de stejar pentru ca aromele lor să fie bine conturate. Sunt apoi îmbuteliate și închise cu dopuri de cea mai bună calitate asigurându-se o ermetizare perfectă care contribuie la păstrarea prospețimii, a caracterului fructat, dar mai ales a caracterului de soi.

Păstrate cu grijă la învechit o perioadă de cel puțin trei ani, ferite de căldură, umiditate și lumină, vinurile Castel vor dezvălui, odată cu trecerea timpului, un buchet de învechire complex.

SORTIMENTE

0
Coș de cumpărături