fbpx

Background

TERROIR

Terroir-ul, un concept modern pe care strămoșii noștri l-au respectat fără să știe, este rezultatul interacțiunii dintre factorii pedo-climatici, geografici și arta viticultorului de a alege soiurile de struguri cele mai valoroase, potrivite condițiilor existente, de a întreține plantațiile și de a le apăra de boli și dăunători, în așa fel încât să obțină struguri sănătoși, bogați în zaharuri și compuși de aromă.

Strugurii pe care oenologul, prin artă, imaginație și știință și folosind tehnologii și echipamente moderne, îi transformă în atât de mult așteptatul vin. Grija și atenția vinificatorului sunt orientate spre a crea vinuri caracterizate prin autenticitate și tipicitate, care sporesc valoarea și consolidează prestigiul arealului din care provin, Târnave – Jidvei.

Tocmai de aceea, vinul, poate mai mult ca oricare alt produs, este legat de locul de origine și prin asocierile fermecătoare cu circumstanțele locale: istorie, tradiții, castele, oameni, sate, clopotele bisericilor, o anume geografie spirituală căreia îi aparține și pe care reușește atât de bine să o cuprindă și să o exprime.

0
Coș de cumpărături