Vinurile desert sunt o categorie cu totul aparte în lumea vinurilor. Natură, măiestrie și răbdare, deopotrivă, un joc subtil între aciditate și dulceață, între arome intense și structura delicată. Esență și echilibru, aproape de perfecțiune.

Eiswein și Traminer Roz CIB sunt vinuri emblematice pentru Jidvei, acele vinuri desăvârșite de timp, în vie și în sticlă, atunci când dărnicia naturii din Valea Târnavelor se alătură eforturilor noastre pentru a crea vinuri memorabile.

Viticultorii și oenologii noștri sunt, rând pe rând, artizani și maeștri care caută doar excelența în munca lor, îmbinând armonios tradiția cu inovația. Iar prin aceste vinuri au reușit să arate că vinul este mai mult decât bun sau foarte bun, mai mult decât note aromatice și structură echilibrată. Vinul este frumusețe și strălucire, iar aceste vinuri desert exprimă, într-un mod sincer și firesc, frumusețea și unicitatea în arta vinului.

Traminer Roz CIB 2018

Vinurile obținute din struguri culeși la înnobilarea boabelor (CIB) sunt vinuri generoase, chiar termenul de „înnobilare” exprimând faptul că timpul, natura și priceperea omului desăvârșesc vinul.

Traminer Roz CIB 2018 poate fi produs doar atunci când sunt îndeplinite toate condițiile climatice care favorizează dezvoltarea putregaiului nobil - botrytis cinerea. 2018 a fost un an bogat în precipitații până la începutul lunii august, urmat de o perioadă caldă și uscată care a permis coacerea și deshidratarea strugurilor, în prezența mucegaiului nobil.

SHOP

Eiswein Jidvei 2018

Când se lasă gerul peste dealurile Târnavelor, viile de aici nu sunt pustii. Strugurii din soiul Traminer Roz sunt culeşi după nopțile geroase de la început de iarnă pentru a produce un vin desert prețios, Eiswein - Vinul de gheață. Răbdând înțelepți frigul iernii transilvane, se deshidratează și strâng în ei mult mai multă dulceață și o profundă bogăție de arome.

Pentru Eiswein Jidvei 2018 strugurii, din parcelele păstrate în apropiere de crama Tăuni, au fost culeși manual pe 2 decembrie 2018. Recoltarea s-a desfășurat rapid, în condiții stricte de temperatură, sub - 7°C, pentru ca apa rămasă în boabe să nu se dezghețe. Astfel, strugurii sănătoși și înghețați au ajuns, în cel mai scurt timp, la cramă unde, imediat, au fost presați.

SHOP

Îngrijirea atentă a viței-de-vie, prelucrarea blândă a strugurilor, maturarea vinului o perioadă mai îndelungată și învechirea în sticlă sunt la fel de importante pentru a crea vinuri desert expresive care încântă prin arome de fructe coapte, miere, ceară de albine și note fine de trandafiri, migdale și ghimbir.