Vino în
Țara Vinului!

Vino în
Țara Vinului!

Weinland

Venim din Țara Vinului, ținut al cetăților de basm și al bisericilor fortificate săsești. În epoca feudală, podgoriile din inima Transilvaniei erau numite Weinland - Țara Vinului, iar noi ducem mai departe, cu mândrie, tradiția viticultorilor din această zonă.

Un omagiu adus tuturor acelora care timp de secole au contribuit la îmbogățirea viticulturii și oenologiei de pe aceste meleaguri, Gama Weinland este o provocare adresată celor care vor să descopere istoria unui loc și a unor vinuri de poveste.

Pentru gama Weinland, am ales vinuri care surprind specificul Podgoriei Jidvei și încântă prin note și arome tipice fiecărui soi de struguri - Fetească Regală, născută pe aceste meleaguri, Sauvignon Blanc, precum și un cupaj Roze. Potrivite pentru a fi savurate la evenimente speciale, aceste vinuri sunt un companion excelent al momentelor de neuitat petrecute alături de prieteni și familie.

Weinland Fetească Regală 2022

Feteasca Regală este soiul de suflet al podgoriei noastre, fiind descoperit la începutul secolului XX chiar în apropiere de Jidvei. Intuind potențialul deosebit și legătura unică dintre soi și terroir-ul local, am acordat o atenție sporită vinurilor produse din Fetească Regală care, în ultimii ani, au fost distinse cu peste 65 de medalii la cele mai importante competiții naționale și internaționale. Ne-am dorit să punem în valoare autenticitatea și specificitatea în vinuri fructate și revigorante, iar astăzi Jidvei este cel mai mare producător de Fetească Regală din lume.

SHOP

Weinland Sauvignon Blanc 2022

Sauvignon Blanc este unul dintre soiurile internaționale care s-au adaptat cel mai bine în Podgoria Jidvei și care a dezvoltat, de-a lungul timpului, note și arome distinctive de flori de soc și citrice, tipice acestei regiuni. Vinurile obținute din Sauvignon Blanc au devenit emblematice pentru portofoliul Jidvei, fiind distinse cu peste 150 de medalii la cele mai prestigioase concursuri la nivel mondial. Având una dintre cele mai mari suprafețe cultivate cu Sauvignon Blanc într-un singur areal din Europa, 342 hectare, vinurile noastre reușesc să surprindă o multitudine de elemente caracteristice microclimatelor din zona D.O.C. Jidvei, pentru a crea o poveste unică în paharul cu vin.

SHOP

Weinland Roze 2022

Podgoria Jidvei este recunoscută pentru vinurile albe remarcabile, însă schimbările climatice și tehnologia modernă ne-au permis să extindem suprafețele plantate cu soiuri de struguri negri, precum Syrah și Carbernet Sauvignon. Structura aromatică a vinurilor roze, cu adevărat, încântătoare, evocă frânturi de terroir transilvănean - rezultat al muncii neobosite a viticultorilor și vinificatorilor noștri.

SHOP

Țara Vinului înseamnă mai mult decât vinuri desăvârșite în inima Transilvaniei, este o experiență milenară moștenită din generație în generație. Astăzi putem gusta într-un pahar „povestea unei tradiții”, pentru că vinul este un povestitor care poartă peste timp legenda unui loc încărcat de istorie, Weinland.

Podgoria Jidvei este un spațiu generos care adăpostește, între râurile Târnava Mică și Târnava Mare, dealuri și văi acoperite cu viță-de-vie.

Autenticitatea terroir-ului, priceperea viticultorilor, pasiunea oenologilor și inovația tehnologică, toate acestea se regăsesc în paharul cu vin, cuprinse în note și arome unice, în acea prospețime specifică vinurilor Jidvei.