fbpx

Background

Vița-de-vie

Vița-de-vie din care se produc vinurile de Jidvei își trage seva din Podgoria Târnave, care se întinde falnic între râurile Târnava Mică și Târnava Mare. La 50 de kilometri de Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, și 150 de kilometri de vechea cetate dacică Sarmizegetusa, Podgoria Târnave este inima unui loc plin de istorie și istorii, unele adevărate, altele imaginare, care dau farmec Transilvaniei.

În această podgorie și-au găsit condiții prielnice de dezvoltare soiuri de struguri albi, precum Fetească Regală, Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Chardonnay, Muscat Ottonel și altele. Odată cu schimbările climatice, a fost posibilă plantarea soiurilor de struguri negri în podgorie. Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot sau Syrah sunt vinificate în vinuri roze încântătoare sau sunt folosite pentru producerea vinurilor spumante.

Cu o suprafață întinsă pe 2.500 hectare, compania Jidvei deține cea mai mare plantație viticolă din România și din Europa cu proprietar unic. Condițiile pedoclimatice dau un cumul de caracteristici specifice zonei, explicând astfel vechimea milenară a culturii viței-de-vie și calitatea vinurilor de Târnave. Cel mai de preț dar cu care natura răsplătește priceperea viticultorilor este toamna, care vine pe văile Târnavelor cu temperaturi moderate, uneori cu ceață persistentă, alteori cu zile însorite, favorizând acumularea zaharurilor și aromelor și păstrând cu grijă aciditatea în limitele unui echilibru armonios.

0
Coș de cumpărături