Background
Background

Castelul Bethlen – Haller

Tipic renascentist, cu forma sa rectangulară și cele patru turnuri circulare în colțuri, castelul din Cetatea de Baltă, cunoscut şi sub numele de Castelul Bethlen-Haller, a fost ridicat între anii 1615-1624 de către Miklos Bethlen, Cancelarul Transilvaniei. De-a lungul timpului, castelul a trecut prin numeroase transformări: construcția actualei clădiri a fost finalizată în anul 1624, iar între anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat în stil baroc.

Background

În perioada în care a aparținut familiei Haller, a fost realizată construcția frontispiciului castelului, care până atunci avea doar cele patru turnuri. În prezent, castelul păstrează atât principalele elemente arhitecturale renascentiste, cât şi o parte dintre cele baroce, în spatele castelului regăsindu-se un fost element decorativ ce poartă inscripția „Anno 1773”. În perioada comunistă, clădirea a funcționat ca secție de şampanizare în cadrul IAS Jidvei.

Background

După anul 1989, castelul a fost revendicat și retrocedat familiei Haller, de la care a fost cumpărat de familia Necşulescu. Printr-un amplu proces de restaurare, prin care s-a urmărit îndepărtarea intervențiilor anterioare și evidențierea arhitecturii și simplității originale a spațiilor, familia Necșulescu a readus castelul la lumină, transformându-l totodată într-un simbol de preț al Jidvei.


VIZITEAZă CASTELUL BETHLEN-HALLER

Castelul Bethlen-Haller este simbolul de preț al Jidvei. Acesta se regăsește atât în emblema companiei, cât și pe eticheta vinurilor din gama Owner’s Choice, Maria Pinot Gris și Maria Fetească Albă:

 

maria pinot gris

 

Owner’s Choice Maria Pinot Gris 2018

65 lei

DETALIICUMPĂRĂ

 

Owner’s Choice Maria Fetească Albă 2018

65 lei

DETALIICUMPĂRĂ
0
Coș de cumpărături