Scintti

Vinurile spumante înseamnă efervescență și povești scânteietoare care celebrează tinerețea, curajul și pasiunea. În fiecare pahar stau scrise poveștile micilor bucurii de zi cu zi, ale nopților de neuitat și ale întâmplărilor care ne schimbă viața, trebuie doar să le dăm voie să curgă.

Libertate și entuziasm cuprinse între mii de bule delicate, strălucire și prospețime transpuse într-o textură lejeră plină de arome încântătoare, floral-fructate.
Spumantele Scintti sunt expresia momentelor exuberante și a clipelor de relaxare.

Scintti Brut
Fetească Regală

Scintti Brut Fetească Regală este o celebrare efervescentă a soiul de suflet al Podgoriei Jidvei, un vin spumant fin cu note de flori albe de trandafir și flori de caprifoi, cu tușe discrete de pepene galben și piersici care se întrepătrund cu arome proaspete de măr verde într-o aciditate plăcută și reconfortantă.

SHOP

Scintti Extra Dry
Muscat Ottonel

Prospețime vibrantă, note intense de iasomie și tonuri fine de flori de portocal, arome savuroase de fructe exotice și perlaj scâteietor, toate cuprinse într-un vin spumant fascinant, Scintti Extra Dry Muscat Ottonel.

SHOP

Scintti Brut Roze
Syrah

Textura delicată și notele aromatice expansive de fructe roșii, de la cireșe amare la căpșuni și frăguțe până la cele de pepene roșu și grepfruit, potențează efervescența cuceritoare. Scintti Brut Roze Syrah te învăluie cu senzații de condiment dulce, de piper roșu și sumac și cu tonuri parfumate de flori de măceșe.

SHOP

Metoda Charmat a apărut din nevoia de a aduce eficiență în etapele de producție a spumantelor, iar la ora actuală, în lume, sunt multe vinuri spumante care se produc folosind această tehnică - Prosecco, Lambrusco, Sekt și alte vinuri europene sau din Lumea Nouă.

La fel ca la metoda tradițională, pentru a doua fermentare, în vinul bază (finit) se adaugă licoarea de tiraj (must concentrat și drojdii), dar diferența constă în faptul că această etapă se desfășoară în tancuri de inox presurizate, construite special pentru a rezista la suprapresiune.

Trebuie menționat un lucru foarte important, eficiența procesului de producție a spumantelor după Metoda Charmat nu este sinonimă cu simplitatea.

Spumantele Scintti reprezintă o îmbinare a tehnologiei inovatoare cu autenticitatea, deoarece se produc din struguri culeși manual, care exprimă din plin potențialul soiului și al terroir-ului. Fermentarea în rezervoarele din inox asigură o igienă impecabilă, iar posibilitatea oxidării este practic inexistentă, deoarece vinul nu intră în contact cu aerul sau lumina decât la finalul procesului, în sticla în care este îmbuteliat.

Pe lângă prospețime, note florale și fructate intense, vinurile spumante Scintti au tonuri discrete de autoliză, arome de panificație și efervescență scânteietoare care le fac încântătoare și ușor de îndrăgit.