fbpx

Festivalul Național „Strugurele de Aur”, aflat la a XVIII-a ediție, și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” și-a desemnat câștigătorii în cadrul Galei Laureaților, care a avut loc sâmbătă, 8 septembrie 2018, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Anul aniversar al Centenarului Marii Uniri a fost sărbătorit prin cântec, 39 de solişti vocali şi instrumentiști din întreaga țară, dar și din comunitățile românești din Serbia, Kazahstan și Republica Moldova au concurat pentru trofeul festivalului.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. Ca element de noutate, anul acesta a fost introdusă în concurs sub-secțiunea „Cântec de Mare Unire”, în cadrul căreia concurenții au interpretat cântece care prin textul poetic elogiază istoria și identitatea neamului românesc.

Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur” 2018 a fost acordat solistului instrumentist Iulian BĂLUȚEL, din Moldova.

Premiul I la secțiunea soliști instrumentiști a fost câştigat de Silvia Adamovic, iar la secțiunea soliști vocali, de Florina Bălan.

– Premiul II la secțiunea soliști vocali: Valentina Secheșan.
– Premiul II la secțiunea soliști instrumentiști: Tudor Vârciu
– Premiul III la secțiunea soliști vocali: Simona Bădulescu
– Premiul III la secțiunea soliști instrumentiști: Daniel Țârlea
– Premiul III la secțiunea soliști instrumentiști: Constantin Foamete
– Premiul Radio România Regional – Proiectul 10 Festivaluri Naționale de Folclor: Valentina Secheșan
– Premiul special pentru promovarea internațională a valorilor tradiționale românești: Jana Munteanu
– Premiul de Popularitate: Oana Vențel
– Premiul Orchestrei Jidvei: Andrada Betej
– Premiul Cântec de Mare Unire: Oana Vențel
– Premiul Drumul Vinului, Țara vinului: Geanina David
– Premiul Cramei Jidvei: Florin Ștefan

Concursul din cadrul Festivalului a fost transmis în direct la TVR3 și Radio România Cluj. În premieră, recitalurile din seara de Gală a Festivalului au fost transmise, în direct, în cadrul emisiunii „Tezaur Folcloric”, sâmbătă, 8 septembrie 2018, începând cu ora 21.00.

Festivalul Național de Folclor „Strugure de Aur”, organizat de compania Jidvei, se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, și în coproducție cu Societatea Română de Televiziune.

0
Coș de cumpărături