fbpx

Aniversare a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” Ediția XX a Concursului de interpretare vocală și instrumentală

În perioada 4-8 septembrie 2024, la Alba Iulia și Jidvei, se va desfășura cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Inițiat în anul 2001 de compania Jidvei, acest eveniment s-a impus, de-a lungul timpului, între evenimentele emblematice de profil la nivel național, contribuind la promovarea valorilor culturii tradiționale transmise din generație în generație. Prilej de sărbătoare, de bucurie și cânt, ediția aniversară va aduce pe scena Festivalului artiști îndrăgiți, alături de tineri interpreți talentați, dornici să se afirme și să ducă mai departe cântecul și portul românesc.

Concursul va cuprinde două secțiuni: „soliști vocali” și „soliști instrumentiști”, fiind deschis interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară, având vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani. Din dorința de a continua demersurile inițiate în cadrul edițiilor anterioare, de a impulsiona și sprijini păstrarea tradițiilor, cântecului și graiului românesc în comunitățile de români din afara țării (Voivodina, Valea Timocului – Serbia, Valea Timocului – Bulgaria, Cernăuți, Ținutul Herța și Transcarpatia – Ucraina, Republica Moldova și Kazahstan), și anul acesta, soliști vocali și instrumentiști amatori din aceste comunități vor putea participa la preselecție conform cerințelor și criteriilor stabilite în Regulamentul Festivalului.

Preselecția se va desfășura la sediul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”, situat pe Str. Mihai Viteazul, nr. 2, Alba-Iulia, începând cu ora 10.00:

6 iunie 2024 – concurenți care provin din județele Alba, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Mureș, Brașov.

7 iunie 2024 – concurenți care vin de la mai mult de 150 km depărtare.

În urma preselecției, vor fi promovați pentru participarea în concurs

28 de concurenți.

Pentru mai multe informații cu privire la ediția de anul acesta, puteți consulta Regulamentul de organizare și desfășurare a Festivalului și Grila de evaluare. Menționăm că în cadrul preselecției, notarea se va face utilizând aceeași grilă de evaluare ca în concurs, iar pentru punctele 1.2 și 1.3 se vor acorda 20 puncte din oficiu.

Înscrierile în concurs se realizează completând și trimițând Fișa de înscriere la adresa strugureledeaur@jidvei.ro, până la data de 3 iunie 2024.

0
Coș de cumpărături