fbpx

Când vine vorba de vin, există ani buni și există ani de excepție

2022 ne-a adus nu mai puțin de 80 de medalii cu care vinurile Jidvei au fost distinse în cadrul unora dintre cele mai prestigioase competiții de profil de la nivel mondial.

Jurii exigente, formate din specialiști reputați din întreaga lume, organizări riguroase și provocarea de a concura cu unele dintre cele mai bune vinuri din lume – în toate aceste competiții fiind înscrise probe provenind de la producători de renume mondial, din regiuni premium, cu o bogată istorie și tradiție vitivinicole. 

Toate acestea, alături de faptul că peste jumătate dintre medaliile obținute sunt medalii de aur, mari medalii și distincții speciale, fac ca bucuria cu care am primit aceste rezultate să fie și mai mare. Dintre cele 78 de medalii de anul acesta, 6 sunt distincții excepționale – marea medalie de aur, dublu aur, diamant grand prix, revelation și best spirits in the competition –, 38 sunt medalii de aur, 27 medalii de argint, 6 medalii de bronz și 3 mențiuni. 

La Concours Mondial de Bruxelles – Rose Wine Session 2022, dintre cele peste 1.000 de vinuri care au fost jurizate, Mysterium Roze Brut Vintage 2017 a primit Marea Medalie de Aur și trofeul Revelație, fiind primul vin din România care obține acest trofeu și singurul vin spumant din cadrul ediției de anul acesta a concurusului distins cu trofeul Sparkling Rosé Revelation. Acest vin spumant a obținut un scor de 90 de puncte din 100 și a fost răsplătit cu dublă medalie de aur în cadrul concursului Gilbert & Galiard International Challenge 2022 . 

Suntem deosebit de mândri de rezultatele de la Frankfurt International Trophy 2022, unde spumantul Jidvei Extra Brut și Vinars VSOP Jidvei au fost distinse cu Marea Medalie de Aur, vinarsul Jidvei obținând și distincția specială Cel mai bun distilat din România din competiție.

La Monaco Awards Women&Wines of the World 2022, am primit cu mare bucurie acordarea Marii Medalii Diamant Grand Prix și a trofeului Diamant Mémorable vinului Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2021. În cadrul aceleiași competiții, Castel Traminer 2017 și spumantul Jidvei Roze Brut au obținut distincția Diamant. 

Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc din recolta anului 2021 a fost extrem de apreciat în cadrul rigurosului Concours Mondial du Sauvignon 2022, unde a fost medaliat cu aur.

Mysterium Brut Vintage 2017 a fost distins cu medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles – Sparkling Wine Session 2022, unde a concurat alături de Champagne, Prosecco şi Cava din cele mai renumite regiuni viticole ale lumii, fiind și singurul vin spumant din România care obține anul acesta medalie de aur.

Aceste rezultate sunt expresia pasiunii și dedicării specialiștilor noștri, a preocupării constante pentru calitate, a deschiderii către nou ca atribut al acelor branduri care înțeleg performanța ca echilibru dintre tradiție și inovație. Ne bucurăm de fiecare ocazie pe care o avem pentru a face cunoscute în lume vinurile românești și privim aceste rezultate ca pe o încununare a muncii întregii noastre echipe și, în egală măsură, ca pe un privilegiu câștigat în timp, acela de ne afla, an de an, într-o companie selectă, alături de unele dintre cele mai bune vinuri ale lumii, contribuind, alături de alți producători din țara noastră, la consolidarea reputației României printre țările și regiunile vitivinicole de la nivel modial. 

0
Coș de cumpărături