Castel Pinot Gris 2009, desemnat cel mai bun vin românesc în cadrul Concours International de Lyon 2020

Jidvei este producătorul din România cu cele mai multe vinuri medaliate la Concours International de Lyon 2020. Vinul Castel Pinot Gris 2009 a fost distins cu medalie de aur și trofeul pentru cel mai bun vin românesc al ediției. Vinurile Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc și Clasic Sauvignon Blanc din recolta anului 2019 au obținut medalii de aur. Medalii de argint au revenit vinurilor Ana Chardonnay 2018 și Maria Fetească Albă 2018 din gama Owner’s Choice.

Cu o istorie îndelungată, de peste 2000 de ani și parte a Partimoniului Mondial UNESCO din anul 1998, orașul Lyon este azi capitala gastronomiei franceze. Nu întâmplător, aici sunt selectate an de an cele mai bune vinuri ale lumii, în cadrul Concours International de Lyon. Competiția respectă reguli stricte în ceea ce privește organizarea și asigură condiții optime de păstrare a probelor. Clasificarea vinurilor este realizată pe baza unor criterii riguroase – an de recoltă, vechime, soiuri de struguri etc. –, acestea fiind evaluate pe o scală de 100 de puncte, conform grilei Organizației Internaționale a Viei și Vinului (O.I.V.).

Membrii juriului sunt atent selectați din toate domeniile conexe sectorului vitivinicol – oenologi, somelieri, proprietari de restaurante, comercianți de vinuri, proprietari ai unor mari case de vinuri și degustători amatori. Funcția de președinte de onoare este acordată alternativ unui cunoscut somelier sau unui chef francez foarte apreciat la nivel internațional. Anul acesta a fost desemnat Yohann Chapuis, membru al Les Toques Blanches Lyonnaises și chef al „Restaurant Greuze” din Tournus, distins cu o stea Michelin. Degustările vinurilor înscrise la ediția 2020 s-au desfășurat în mai multe sesiuni, în birouri și în săli de degustare private, respectând condiții stricte de igienă.

Creșterea constantă a numărului de probe înscrise demonstrează încrederea participanților, competiția devenind, în timp, o garanție a calității atât în Franța, cât și peste hotare.

0
Coș de cumpărături