Concurenții admiși în urma preselecției celei de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”

Marți, 5 iunie 2018, la Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, a avut loc preselecția Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVIII-a. Peste 75 de interpreți amatori ai folclorului muzical din întreaga țară, cu vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, s-au înscris în concurs la una dintre cele două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. În urma preselecției, conform Regulamentului, 40 de tineri interpreți au fost selectați pentru participarea în concurs, dintre care 4 sunt din afara țării.

În contextul sărbătorii celor 100 de ani de la Marea Unire și din dorința de a impulsiona și sprijini păstrarea tradițiilor, cântecului și graiului românesc și în comunitățile istorice de români din afara țării (Voivodina, Valea Timocului – Serbia, Valea Timocului – Bulgaria, Cernăuți, Ținutul Herța și Transcarpatia – Ucraina, Republica Moldova, precum și din Kazahstan – aici aflându-se o comunitate românească, în mare majoritate urmași ai românilor deportați din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herţa) anul acesta, soliști vocali și instrumentiști amatori din aceste comunități, s-au putut înscrie în concurs.

Lista concurenților care au trecut în etapa următoare poate fi consultată aici.

Vă așteptăm cu drag la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, care se va desfășura între 6-9 septembrie 2018 la Alba Iulia și Jidvei.

0
Coș de cumpărături