Crama Tăuni – Inovație și performanță

Pentru Jidvei, anul 2014 a adus o mulțime de momente importante, însă punerea în folosință a Cramei Tăuni rămâne unul de referință. Una dintre puținele crame gravitaționale din Europa și singura de acest fel din România, Crama Tăuni este locul în care toate procesele se desfașoară la cele mai înalte standarde.

Amplasată în aer liber, această cramă funcționează pe baza principiului vaselor comunicante. Astfel, mustul obținut în urma presării este pus la fermentat gravitațional, urmând un proces natural care îi permite acestuia să se scurgă liber, fără acțiune din partea pompelor sau a centrifugii. După presare, mustul este pompat printr-un sistem de conducte din inox în secția de limpezire-clarificare, aflată la un nivel inferior. Un nivel mai jos, se regăsesc rezervoarele pentru fermentat, cu o capacitate de 36.000 de litri.

Tehnologie de ultimă generație este expresia care definește Crama Tăuni, fiecare operațiune fiind dirijată dintr-o cabină de comandă, la un nivel automatizat – comenzile sunt transmise preselor și tancurilor printr-un display cu touch screen, toate aceste operațiuni fiind realizate de o echipă formată din cel mult șase persoane pe tură.

0
Coș de cumpărături