Eiswein Jidvei, cel mai bun vin românesc la Frankfurt International Trophy 2020

Peste 2.000 de vinuri din 50 de țări au fost înscrise anul acesta în cadrul uneia dintre cele mai importante competiții internaționale, care se desfășoară în Germania. Frankfurt International Trophy aduce laolaltă degustători amatori, somelieri, oenologi, comercianți de vinuri și jurnaliști din presa de specialitate pentru a juriza vinurile înscrise.

La ediția de anul acesta a concursului Frankfurt International Trophy au fost acordate 31 de trofee pentru cele mai bune vinuri din competiție. Eiswein Jidvei din recolta anului 2018 a fost distins cu medalie de aur și trofeul pentru cel mai bun vin românesc. Vinul Tradițional Fetească Regală 2019 a primit medalie de aur. De asemenea, Clasic Fetească Regală și Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc, ambele din recolta anului trecut, au obținut medalii de argint.

Din mijlocul lunii aprilie, jurizarea s-a desfășurat după reguli stricte, cu participarea a maximum trei persoane la fiecare sesiune de degustare. Toate probele au fost evaluate în condiții stricte de igienă. Acest concurs ține cont și de gusturile consumatorilor în procesul de evaluare a probelor înscrise în competiție, de aceea, fiecare ediție are un președinte de onoare care reprezintă domeniul gastronomic, un faimos bucătar german distins cu stele Michelin. Președintele onorific al acestei ediții a fost Nils Henkel, chef al restaurantului „Schwarzenstein, Geisenheim-Johannisberg” care deține două stele Michelin.

0
Coș de cumpărături