Februarie și martie, două luni cu medalii pentru vinurile Jidvei

Luna aceasta, spumantul Mysterium Roze 2017 Vintage a fost distins cu medalia de Aur la ediția de anul acesta a Concursului Mondial din Bruxelles – Rosé Selection, unul dintre cele mai prestigioase concursuri, etalon în lumea vinului. Concursul a fost organizat în perioada 4-8 Martie 2021 și s-au jurizat nici mai mult, nici mai puțin de 1006 vinuri.

Ediția de anul acesta a Concursului Mondial de la Bruxelles marchează, de asemenea, și o premieră: este pentru prima oară în istoria competiției când organizatorii găzduiesc o sesiune specială, înainte de marele eveniment, dedicată în exclusivitate degustării și premierii vinurilor rosé. Scopul principal al acestei schimbări este să ajute producătorii de vin să se promoveze mai eficient în condițiile unei cereri din ce în ce mai mari pentru vinurile rosé din partea consumatorilor. Astfel, medaliile obținute vor sosi concomitent cu lansarea pe piață din primăvară a acestor vinuri, susținând eforturile de marketing ale companiilor producătoare.

De asemenea, la sfârșitul lunii februarie s-au încheiat evaluările din cadrul primei ediții din acest an a competiției internaționale Mundus Vini, un concurs extrem de popular, cu o mare însemnătate pentru producătorii de vin din întreaga lume, organizat în Germania începând din 2001.

Timp de două săptămâni, 180 de experți din lumea vinului, de la oenologi, somelieri și producători de vin, până la critici de vin și jurnaliști specializați în acest domeniu au evaluat probele înscrise în concurs și au dat verdictul – unul deosebit de important în universul vinurilor. Jidvei nu a lipsit de pe podium nici în cadrul acestei competiții, vinurile noastre fiind distinse cu două medalii: Aur pentru Eiswein 2018 și Argint pentru vinul spumant Jidvei Extra Dry.

Probele înscrise în concurs au fost analizate utilizând metodologiile OIV (Organizația Internațională a Vinului și Viței-de-vie) și UIOE (Uniunea Internațională a Oenologilor), metodologii care reflectă standardul internațional de excelență în analiza senzorială a vinurilor și băuturilor spirtoase.

Dacă la început competiția se desfășura într-o singură ediție pe an, în 2014 s-a introdus sistemul de două runde pe an, pentru a face față cererii crescute din partea producătorilor de vin. An de an, nici mai mult, nici mai puțin de 11.000 de vinuri se înscriu pentru șansa de a primi una dintre cele trei medalii oferite de juriul Mundus Vini- Grand Gold, Gold și Silver.

După rezultatele excelente primite la sfârșitul lunii februarie, în urma celei de-a XXI-a ediții a competiției Catavinum World Wine & Spirits, aceste trei noi medalii nu doar că reconfirmă înaltele standarde de calitate după care ne ghidăm, ci ne și încurajează să mergem înainte pe propriul drum – un drum în care tradiția se împletește cu inovația pentru a oferi în permanență consumatorilor noștri cele mai bune vinuri.

0
Coș de cumpărături