Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” a ajuns la cea de-a XIX-a ediție

În perioada 4-8 septembrie 2019, la Alba Iulia și Jidvei, se va desfășura cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”. Inițiat în anul 2001 de conducerea companiei Jidvei, acest eveniment s-a impus de-a lungul timpului printre evenimentele de profil de la nivel național, contribuind la promovarea valorilor culturii tradiționale transmise din generație în generație. Prilej de sărbătoare, de bucurie și cânt, ediția de anul acesta va aduce pe scena Festivalului artiști îndrăgiți, alături de tineri interpreți talentați, dornici să se afirme și să ducă mai departe cântecul și portul românesc.

Concursul va cuprinde, la fel ca în anii precedenți, două secțiuni: „soliști vocali” și „soliști instrumentiști”, fiind deschis interpreților amatori ai folclorului muzical din întreaga țară. Din dorința de a continua demersurile inițiate în cadrul ediției de anul trecut, prilejuite de celebrarea împlinirii a 100 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, și anume de a impulsiona și sprijini păstrarea tradițiilor, cântecului și graiului românesc și în comunitățile de români din afara țării (Voivodina, Valea Timocului – Serbia, Valea Timocului – Bulgaria, Cernăuți, Ținutul Herța și Transcarpatia – Ucraina, Republica Moldova și Kazahstan), și anul acesta, soliști vocali și instrumentiști amatori din aceste comunități, având vârsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, vor putea participa la preselecție conform cerințelor și criteriilor stabilite în Regulamentul Festivalului.

Preselecția pentru participarea în concurs va avea loc data de 8 iulie 2019 în orașul Alba Iulia, la sediul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Str. Mihai Viteazul, nr.2.

Pentru mai multe informații cu privire la ediția de anul acesta, puteți consulta Regulamentulde organizare și desfășurare a Festivalului și Grila de evaluare. Menționăm că în cadrul preselecției, notarea se va face utilizând aceeași grilă de evaluare ca în concurs, iar pentru punctele 4.1 și 4.2 se vor acorda 20 de puncte din oficiu.

Înscrierile în concurs se realizează completând și trimițând Fișa de înscriere la adresa strugureledeaur@jidvei.ro, până la data de 4 iulie 2019.

0
Coș de cumpărături