„Ichigo-Ichie: Planting the Seeds” – expoziție de fotografie marca Jidvei

Miercuri, 14 noiembrie 2018, compania Jidvei a prezentat vernisajul expoziției de fotografie, „Ichigo-Ichie: Planting the Seeds”, semnată Daniel Beres. Având la bază un concept din cultura Japoniei, țară din care artistul a venit special pentru acest eveniment, vernisajul a reprezentat prilejul perfect pentru un cupaj de fotografie, inspirație și bucuria de a împărtăși povești.

Spațiul primitor al POINT a fost locul în care arta, mâncarea și vinul s-au împletit armonios și au dezvăluit poveștile vinului. Daniel Beres, protagonistul serii, a transmis celor prezenți din dragostea sa pentru vin și pentru frumos prin fotografiile expuse și poveștile experiențelor sale trăite în Japonia. Artistul s-a stabilit în Țara Soarelui Răsare în urmă cu 19 ani și a parcurs un drum spectaculos, luând contact cu o lume puțin cunoscută nouă. De-a lungul anilor, el a reușit să planteze semințe într-un alt colț de lume, într-un cu totul alt univers, să le crească și să le armonizeze într-un fel neașteptat: Daniel a trecut de la o carieră de pilot de avioane de vânătoare la dragostea pentru vin, lucru care avea să-i schimbe viața.

Din dragostea pentru vin a artistului s-a născut și a crescut dragostea pentru artă și frumos, exprimată prin intenția lui de a captura și de a surprinde momente unice, irepetabile. De altfel, povestea artistului poate fi descoperită pe larg și în seria interviurilor Mysterium revealed by Jidvei, cu oameni speciali care inspiră prin felul în care și-au găsit drumul prin labirintul vieții.

Întâlnirea cu oamenii din spatele poveștilor Jidvei a venit să completeze tabloul acestei seri. Împreună cu oenologul companiei, Ioan Buia, publicul a descoperit grija cu care Jidvei abordează arta vinului, respectul pentru tradiție și pentru viitor, pentru oamenii dinăuntru, care lucrează vița-de-vie, și pentru oamenii care ajung să se bucure de vinurile create. Degustarea vinurilor Owner`s Choice Ana Sauvignon Blanc, Mysterium Roze, Grigorescu Gewürztraminer, Clasic Fetească Regală și Castel Pinot Gris a desăvârșit atmosfera de poveste.

Invitații s-au bucurat de un parcurs al serii care a ilustrat îndeaproape tema vernisajului: „Ichigo” reprezintă totul, începutul și sfârșitul. Pentru univers este infinitul, pentru om este tot spațiul-timp cuprins între naștere și moarte, iar pentru vin este drumul de la sămânță la pahar. „Ichie” sunt momentele unice, prețioase și irepetabile care leagă acest întreg.

Expoziția de fotografie „Ichigo-Ichie: Planting the Seeds”, prezentată de Jidvei și semnată Daniel Beres poate fi vizitată de publicul larg la POINT (Str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București) până la data de 23 decembrie 2018. Mai multe detalii puteți găsi la următorul link – https://bit.ly/2BroyvM.

0
Coș de cumpărături