În luna aprilie, vinurile Jidvei au fost distinse cu 14 medalii de aur, argint și bronz în cadrul a șase competiții internaționale

Vinurile din gamele Mysterium, Owner’s Choice, Spumant Jidvei, Mărgăritar, Nec Plus Ultra, Clasic și Tradițional au fost distinse cu 14 medalii de aur, argint și bronz în cadrul a șase concursuri internaționale: Challenge International du Vin, Frankfurt International Wine Trophy, Mondial du Rose, International Rose Championship, CINVE Spania și Cool Climate Wine Awards.

Bordeaux găzduiește cel mai longeviv concurs internațional de vin desfășurat în Franța: Challenge International du Vin. De 43 de ani, în fiecare an, aproape 5.000 de vinuri din întreaga lume sunt degustate. Pentru ediția de anul acesta a concursului, desfășurată între 12-13 aprilie, juriul format din 800 de specialiști a evaluat vinuri provenind din Franța (în proporție de 50%) și vinuri străine (50%) provenind din țări precum China, Spania, Brazilia, Mexic, Rusia, Elveția și Statele Unite. În contextul unei competiții strânse, vinul spumant Jidvei Extra Brut NV a fost distins cu medalia de aur. Medaliile de bronz au revenit vinurilor Mysterium RR+SB și Tradițional Fetească Regală din recolta anului 2018.

În aceeași perioadă, 12-13 aprilie 2019, un număr de 2600 de vinuri din 35 de țări acoperind peste 100 de zone viticole au concurat în cadrul celei de-a treia ediții a Frankfurt International Wine Trophy. Competiția se evidențiază între concursurile de profil prin componența juriului, care a reunit în sala istorică a renumitei Gesellschaftshaus Palmengarten, din inima orașului Frankfurt, aproximativ 200 de oenologi amatori și iubitori de vin experimentați. Includerea în juriu, alături de peste 150 de experți (somelieri, oenologi, jurnaliști și comercianți din industria vinului), a oenologilor amatori are ca scop evidențierea opiniei consumatorilor finali. În urma evaluării juriului, vinul Mysterium RR+SB 2018 a fost distins cu medalie, de aur, iar vinurile Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc 2018 și Mărgăritar Alb NV au fost distinse cu medalii de argint.

În ultimii 14 ani, an de an, competiția Concours Mondial Du Rosé® a sărbătorit exclusiv vinurile roze ale lumii, care au devenit extrem de populare la nivel global. Între 11-13 aprilie 2019, juriul alcătuit din 60 de experți degustători din peste 18 țări a evaluat și a notat 1.300 de mostre provenite din 25 de țări. În cadrul acestei competiții, vinul Mărgăritar Roze a fost distins cu medalie de aur.

International Rose Championship este un alt concurs de referință, conceput și organizat de Czas Wina, cea mai mare revistă poloneză de vinuri, cu scopul de a oferi un cadru special în care întreaga atenție să fie îndreptată către bogăția de nuanțe și arome a vinurilor roze. Între 4-6 aprilie 2019, juriul format din experți în vinuri roze s-a reunit în orașul medieval Cracovia, pentru a evalua stilul și individualitatea fiecărui vin în parte. În urma evaluării juriului, Nec Plus Ultra Roze 2018 a fost premiat cu medalia de argint.

În comparație cu celelalte competiții, CINVE Spania – Concurso Internacional de Vinos y Espirituosos – se distinge prin componența juriului formată dintr-un producător de vinuri cu experiență (spaniol sau de altă naționalitate), trei membri non-spanioli, alți doi membri din Spania, oenologi și somelieri, jurnaliști specializați, experți în marketing, importatori, coordonatori din departamentul de achiziții ai magazinelor specializate și reprezentanți ai consumatorilor de bunuri de larg consum. Au fost distinse cu medalii de argint vinurile Mysterium CS+PN+SY, Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc, Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc și Tradițional Fetească Regală din recolta anului 2018.

Nu în ultimul rând, distincțiile obținute în cadrul competiției Cool Climate Wine Awards desfășurată în Wieliczka, Polonia, au completat reușitele valoroase obținute de Jidvei în luna aprilie. În cadrul ediției din acest an, vinurile Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc și Clasic Sauvignon Blanc, din recolta 2018, au obținut medalii de argint.

0
Coș de cumpărături