Invitație la teatru și vin

Conceput ca un joc de societate, spectacolul „Muzeul Minciunilor” deține toate elementele necesare pentru a deveni o creație performativă de referință în domeniul teatrului participativ. În perioada 25 – 26 septembrie 2018, spectacolul produs de Mysterium by Jidvei împreună cu PopUp Theatrics from New York City, pe baza unui text de Ștefan Peca, a invitat un număr select de cincizeci de spectatori să exploreze îndeaproape dimensiunile adevărului și ale minciunii.

În fiecare seară, spațiul hub-ului cultural independent POINT a reprezentat locul unui joc de sinceritate, în care piesa de teatru a dezvăluit, în premieră, secretele celei mai mari colecții de minciuni din lume. Treptat, publicul a parcurs împreună cu actorii vasta istorie a minciunilor de orice fel, fiecare dintre aceștia fiind pe rând personaje sau privitori pierduți în labirintul colecției de neadevăruri. Poțiunea Adevărului, Mysterium by Jidvei, a hrănit publicul în doze mici, crescânde, pentru a se apropia tot mai mult de adevărul propriu.

Spectacolul „Muzeul Minciunilor” a reușit să provoace publicul la un exercițiu de reflecție, în care fiecare participant a fost pus în fața unei oglinzi imaginare care l-a conectat la universul interior al alegerilor sincere sau înșelătoare de zi cu zi.

0
Coș de cumpărături