Jidvei în călătoria „Transilvania Train” 2018

Compania Jidvei s-a alăturat inițiativei Globe 365 și Free Spirit Travel, fiind partener oficial al proiectului cultural și turistic „Transilvania Train”. Ediţia de anul acesta, care s-a desfășurat în perioada 22-26 august 2018, a cuprins parcurgerea a 600 de km, 20 de fortificații și 12 workshop-uri tradiționale într-o nouă aventură cu trenul prin inima României. Pe ruta Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş şi retur, cei care au luat parte la acest proiect au explorat cu entuziasm valorile, tradițiile și cultura Transilvaniei, iar vinurile Jidvei din gama Mysterium au completat experiența acestora pe toată durata călătoriilor.

„Transilvania Train” reprezintă primul tren turistic din România care oferă o dată pe an o experiență unică celor 150 pasageri prin crearea unui conținut cultural de calitate și prin promovarea valorilor patrimoniale, educaționale și economice românești. Călătorii devin astfel personaje principale într-o aventură revelatoare prin satele, pădurile și dealurile Transilvaniei. Ediția din acest an a cuprins un pachet turistic complet și variat care a implicat participanții în contexte tradiționale și culturale, fiecare dintre cele cinci zile abordând o temă specifică: prima zi – meet & greet day, a doua zi – povestea bisericilor fortificate din Transilvania, a treia zi – povestea castelor și meșteșugurilor tradiționale, a patra zi – bucătăria tradițională transilvăneană, iar a cincea zi – evenimente culturale în Sibiu.

Odată cu cea de-a II-a ediție, compania Jidvei, împreună cu organizatorii „Transilvania Train”, au întregit experiența de cunoaștere a călătorilor prin conceperea unui atelier cu tematică viticolă la Castelul Bethlem-Haller din Cetatea de Baltă. În acest cadru captivant, cei 30 de pasageri ai trenului au descoperit de ce zona Târnavelor este extrem de benefică pentru soiurile de struguri albi, de ce Fetească Albă și Fetească Regală sunt atât de îndrăgite de români și despre cum reușește compania Jidvei să producă constant vinuri de înaltă calitate. De asemenea, chiar în grădina din spatele Castelului, participanții au aflat cum să deosebească soiurile de struguri după culoare, forma frunzei sau a ciorchinelui de strugure.

În urma acestei aventuri complexe, organizatorii redirecționează o parte din încasări înspre restaurarea unor biserici fortificate pentru ca patrimoniul și poveștile Transilvaniei să poată dăinui în continuare. Experiența „Transilvania Train” s-a deosebit de o vacanță obișnuită pentru că a lăsat atât călătorilor români, cât și celor străini, un gust autentic și sentimentul că au pătruns în istoria ținuturilor transilvane.

0
Coș de cumpărături