fbpx

Jidvei, vinul oficial al vernisajului celei mai mari expoziții Brâncuși din lume, de la Paris

Avem extraordinarul privilegiu ca Jidvei să fie desemnat vinul oficial al vernisajului celei mai ample expoziții retrospective Brâncuși din lume, găzduită de Centrul Pompidou din Paris. Expoziția se va desfășura în perioada 27 martie – 1 iulie 2024, sub înaltul patronaj al președintelui Emmanuel Macron, fiind pentru prima oară când un producător de vin din România are onoarea de a participa la un eveniment de o asemenea anvergură culturală internațională.

Gândită ca un omagiu adus „părintelui sculpturii moderne”, expoziția Brâncuși face parte dintr-o serie de evenimente extraordinare care marchează închiderea Centrului Pompidou pentru o perioadă de 5 ani.

În cadrul evenimentului de deschidere, călătoria prin universul operei lui Brâncuși va fi presărată cu accente și arome din inima Transilvaniei – prin intermediul colecțiilor de vinuri exclusiviste semnate Jidvei. Personalități remarcabile din întreaga lume vor degusta vinurile Owner’s Choice Maria Fetească Albă, Pinot Noir Roșu 2019 și Mysterium Roze, în timp ce vor parcurge drumul artistic al Maestrului.

Faptul că, la aniversarea a 75 de ani de existență, brandul Jidvei a fost desemnat să ducă un strop de autenticitate din inima Transilvaniei în inima Parisului, omagiindu-l pe Constantin Brâncuși, ne onorează nespus. Este un moment de o importanță unică în viața unui român și un moment istoric pentru vinul românesc.
Ne dorim ca toți cei care apreciază frumusețea și universalitatea artei lui Constantin Brâncuși, prezenți la eveniment, să descopere vinurile Jidvei, ca parte din acest tribut adus geniului său.” – Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei.

Organizată cu sprijinul instituțional al Ambasadei României în Franța și a Institutului Cultural Român din Paris, expoziția retrospectivă Brâncuși reunește, în premieră, cel mai remarcabil ansamblu de lucrări ale marelui sculptor. Un amplu dialog între operele deținute de Centrul Pompidou și cele aparținând unor colecționari particulari sau aflate în colecțiile permanente ale unor mari muzee ale lumii (Tate Modern, MoMA, Guggenheim, Philadelphia Museum of Art, the Art Institute of Chicago, Dallas Museum of Art, Muzeul Național de Artă al României etc.), la care participă peste 120 de sculpturi, precum și fotografii, schițe, filme, materiale de arhivă, unelte și obiecte de mobilier, culminând cu atelierul maestrului.

Această retrospectivă reprezintă o oportunitate unică de a descoperi operele celui considerat a fi inițiatorul sculpturii moderne, deoarece întregul Atelier Brâncuși urmează a fi relocat înainte de începerea lucrărilor de renovare de la Centrul Pompidou. Nucleul expoziției evocă sursele de inspirație ale lui Brâncuși (Auguste Rodin, Paul Gauguin, arhitectura tradițională românească, arta africană, arta asiatică etc.) și aduce în lumină procesul creativ, urmărind un traseu tematic gândit în jurul principalelor serii de lucrări ale artistului pentru a oferi o perspectivă unică despre Brâncuși și cariera sa uimitoare, plasându-l ferm printre artiștii moderni de avangardă.

Suntem onorați și mândri că vinurile Jidvei vor fi parte din călătoria celor care vor descoperi drumul artistic al lui Constantin Brâncuși, în cadrul acestei extraordinare expoziții, căci vinul trăiește în prelungirea omului, însoțind idei mărețe și acompaniind cele mai îndrăznețe visuri.

0
Coș de cumpărături