Martie și aprilie: două luni pline de vești bune și de medalii pentru vinurile Jidvei

De la începutul lunii martie, veștile bune n-au încetat să sosească. Concurs după concurs, vinurile Jidvei s-au remarcat și au ocupat locuri importante pe podiumurile mondiale. Primul motiv de bucurie și de mândrie a venit din Franța, mai precis- din regiunea Burgundia, unde Nec Plus Ultra Chardonnay a fost distins cu medalia de aur în cadrul Chardonnay du Monde 2021. De asemenea, s-a clasat în Top 10 cele mai bune vinuri ale concursului, ceea ce ne bucură și, în același timp, ne ambiționează să continuăm să dăm tot ce avem mai bun pentru a putea trăi cât mai des astfel de momente speciale alături de consumatorii noștri, care ne susțin și se bucură alături de noi de fiecare victorie.

În cadrul Concours Mondial du Sauvignon 2021, Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2020 a fost distins cu medalie de argint. Competiția, una dintre cele mai importante din lume, acordă o atenție majoră Sauvignon-ului Blanc, un soi care se bucură de o mare apreciere la nivel internațional. Și pe bună dreptate – prospețimea, eleganța și ușurința în asocieri culinare fac din acest soi unul extrem de popular, mai ales printre producători din Noua Zeelandă, Chile sau Africa de Sud. Suntem onorați să putem face cunoscut în lume vinul românesc.

În continuare, pe 21 martie a avut loc London Wine Competition 2021, o competiție internațională în cadrul căreia vinurile sunt jurizate în funcție de trei criterii esențiale: Calitate, Raport calitate-preț și Aspect. Iar vinurile noastre au fost distinse cu medalii și aprecieri:

 • Owner’s Choice Maria Fetească Albă 2020 – ARGINT
 • Tezaur Roze 2020 – ARGINT
 • Mysterium Traminer + Sauvignon Blanc 2020 – ARGINT
 • Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2020 – ARGINT
 • Tezaur Sauvignon Blanc + Fetească Regală 2020 – ARGINT
 • Clasic Sauvignon Blanc 2020 – ARGINT
 • Eiswein Jidvei 2018 – ARGINT
 • Mysterium Brut Vintage 2017 – ARGINT

Tot la sfârșitul lunii martie s-au anunțat și rezultatele competiției internaționale Women and Wines of the World – prima competiție de profil din Franța în care vinurile de pretutindeni sunt degustate și jurizate în mod exclusiv de către femei recunoscute la nivel mondial pentru expertiza lor în arta vinului. 7 dintre vinurile Jidvei au obținut rezultate remarcabile și s-au întors de la Monaco, unde a avut loc cea de-a XV-a ediție a competiției, cu medalii de excepție:

 • Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2020– DIAMANT ADMIRABIL
 • Grigorescu Gewurztraminer 2020 – DIAMANT
 • Tradițional Fetească Regală 2020 – DIAMANT
 • Grigorescu Dry Muscat 2020 – DIAMANT
 • Mysterium 2020 Traminer + Sauvignon Blanc – DIAMANT
 • Jidvei Roze Brut – DIAMANT
 • Clasic Fetească Regală 2020 – ARGINT

Începutul lunii aprilie a fost și el la fel de rodnic pentru Jidvei, debutând cu anunțarea câștigătorilor din cadrul Concours International de Lyon, competiție ținută an de an în capitala gastronomiei franțuzești. Jidvei nu a lipsit de pe podium nici la această competiție, unde două dintre vinurile noastre au fost distinse cu medalia de argint:

 • Mysterium Brut Vintage 2017 – ARGINT
 • Grigorescu Dry Muscat 2020 – ARGINT

Nu doar vinurile Jidvei au avut parte de rezultate excelente, ci și vinarsul nostru: Vinars VSOP a fost distins cu medalia de argint în cadrul London Spirits Competition 2021. Cu notele sale de fructe, condimente exotice și adieri fine de caramel, vanilie, ciocolată și nuci, acesta etalează unicitate și o eleganță aparte – atribute care i-au impresionat pe membrii juriului și au adus în palmaresul Jidvei prima medalie obținută pentru vinars.

Veștile bune n-au contenit nici pe măsură ce luna aprilie se apropia de sfârșit. Astfel, în ultimele săptămâni ale lunii, încă două din vinurile noastre au câștigat aprecierea juraților în cadrul Concours Mondial des Vins Féminalise 2021:

 • Grigorescu Gewurztraminer 2020 – ARGINT
 • Eiswein Jidvei 2018 – ARGINT

La final de lună am primit și rezultatele competiției Berliner Wein Trophy 2021, desfășurată sub patronajul OIV (Organizația Internațională a Vinului și Viței-de-vie) și UIOE (Uniunea Internațională a Oenologilor), care este de asemenea și cea mai importantă competiție din lumea vinului. Două dintre cele mai deosebite vinuri din colecțiile Jidvei au urcat pe podium, reconfirmând valoarea muncii noastre și calitatea vinurilor pe care le producem:

 • Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2020 – AUR
 • Owner’s Choice Maria Pinot Gris 2020 – AUR

Însă probabil că cea mai frumoasă veste vine din Germania, de la Frankfurt International Trophy, unde Eiswein Jidvei 2018 a fost distins cu aur și cu mențiunea Best Wine in the Competition. Dintre toate cele 3.800 de mostre din toată lumea înscrise în concurs, Eiswein Jidvei 2018 s-a clasat pe primul loc în preferințele juriului. Astfel, acest vin cu totul special, care s-a remarcat în cadrul mai multor competiții, va căpăta și mai multă vizibilitate, urmând a fi prezentat pe toate mediile de comunicare ale Frankfurt International Trophy de-a lungul întregului an – o performanță extraordinară de care suntem deosebit de mândri.

Toate aceste distincții reprezintă o răsplată pentru dedicarea specialiștilor din echipa Jidvei, dar și confirmarea constantă a grijii noastre pentru calitate și pentru experiența consumatorului. Fiecare medalie în parte este o garanție a calității în plus, care ne onorează și ne provoacă să dăm mereu mai mult, să facem lucrurile mereu mai bine.

0
Coș de cumpărături