fbpx
pinot noir jidvei

Noua gamă Pinot Noir marchează o premieră extraordinară între vinurile Jidvei

Se spune că pentru a crea vinuri bune e nevoie de un terroir excepțional. Jidvei pune în valoare autenticitatea terroir-ului podgoriei din inima Transilvaniei într-o nouă gamă de vinuri, o gamă unică în România și o premieră pentru portofoliul său.

Gama Pinot Noir surprinde prin maniera în care trei vinuri vinificate diferit – alb, roze și roșu – reușesc să spună aceeași poveste. Un trio remarcabil, o coregrafie între om și natură desăvârșită cu pasiune, dăruire și creativitate.

„Pinot Noir este un soi de struguri temperamental care s-a adaptat extraordinar de bine în Podgoria Jidvei. Pinot Noir 2019 este primul vin roșu super-premium lansat de Jidvei, un vin elegant, cu structură lejeră și arome catifelate, a cărui complexitate sporește odată cu trecerea timpului. Ne mândrim cu faptul că, înainte de a fi lansat, a fost deja medaliat cu aur la prestigiosul concurs Femmes et Vins du Monde, Monaco 2023.

Pinot Noir Alb și Roze, din recolta anului 2022, sunt două vinuri delicate care încântă cu tonurile fructate și caracterul plăcut. Este o adevărată artă să obții un Blanc de Noir atât de elegant, iar vinificarea unui Roze necesită extrem de multă atenție pentru a obține o culoare care să reflecte întocmai profilul aromatic al vinului. Însă, oenologii noștri creează de 20 ani vinuri spumante și liniștite, albe și roze, din Pinot Noir, provocarea a fost să obținem un vin roșu care să se ridice la standardele impuse în aceste două decenii. Și am reușit, cu siguranță.” – Maria Necșulescu, Director de General Adjunct Jidvei

Pinot Noir este o gamă care îmbină curajul și creativitatea, generozitatea naturii cu măiestria omului și inovația tehnologică. Creșterea altitudinii de plantare de la 350m la 530m, grație tehnologiilor de ultimă oră, a reprezentat un factor esențial în obținerea unor recolte excepționale de Pinot Noir, iar pentru a realiza acest trio remarcabil strugurii au fost culeși exclusiv manual de pe cele mai bune parcele cu expoziție sudică.

„Sunt aproape 25 ani de când scriem povești cu și despre vin. Ani de provocări și muncă neobosită, viziune și emoție, suflete și inimi dăruite vinului. Iar acum vă dărium o nouă poveste despre înțelepciune, trudă și răbdare.
Am înțeles, de-a lungul anilor, că fiecare pas trebuie să îi urmeze altuia, că există o ordine a lucrurilor care trebuie respectată, așa cum se întâmplă în vie. Este o mare responsabilitate să ai grijă de un brand cu o istorie atât de bogată, pentru că în tot ceea ce faci trebuie să te raportezi la moștenirea primită. Istoria noastră ne inspiră zi de zi, ne motivează. Jidvei este, astăzi, un brand complex, aflat într-un amplu proces de întinerire și premiumizare prin modul de comunicare și lansarea unor game noi exclusiviste, așa cum este Pinot Noir. Și nu ne oprim aici.” – Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei

0
Coș de cumpărături