fbpx

Premieră pentru vinul românesc la Mundus Vini

Mundus Vini, una dintre cele mai cele mai prestigioase competiții de profil din lume, va găzdui, în cadrul ediției de toamnă, un eveniment dedicat în exclusivitate vinului românesc. Ne bucurăm să fim prezenți, pe 3 septembrie la Neustdat, Germania, alături de producători de vin importanți din România la cea de-a 31-a ediție Mundus Vini.

Această inițiativă demarată de Wines of Romania este un pas important în consolidarea imaginii României ca țară vitivinicolă. Prin intermediul masterclass-ului introductiv susținut de Marinela Ardelean, precum și prin selecția reprezentativă de vinuri propusă pentru degustare, peste 100 de personalități din lumea vinului apreciate la nivel internațional vor descoperi caracterul unic, complexitatea și tipicitatea vinurilor noastre.

Alături de vinuri de excepție obținute din soiuri internaționale care s-au acomodat foarte bine în podgoriile din România, vor fi incluse în cadrul degustării și vinuri produse din soiuri autohtone care, de-a lungul timpului, au obținut rezultate remarcabile la competiții renumite – Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră, Zghihară de Huși, Busuioacă de Bohotin și Tămâioasă Românească.

Suntem mândri că autenticitatea și calitatea vinului românesc vor fi, încă o dată, cunoscute și recunoscute de întreaga lume, iar noi vom fi acolo pentru a spune povestea vinurilor din Podgoria Târnave.

Pentru noi este un eveniment de suflet deoarece și anul acesta, vinurile Jidvei au urcat pe podium la Mundus Vini, în cadrul ediției de primăvară. Pentru al treilea an consecutiv Eiswein Jidvei, din recolta anului 2018, a fost distins cu medalie de aur, iar vinul spumant Jidvei Extra Dry a fost, de asemenea, medaliat cu aur.

Printre vinurile propuse pentru degustare se numără Eiswein 2018, Mysterium Roze Brut Vintage 2017, Mysterium Pinot Noir 2021 – limited edition -, Tezaur Fetească Regală + Sauvignon Blanc 2021 și Owner’s Choice Maria Fetească Albă 2021.

Ne alăturăm cu bucurie inițiativelor al căror scop este acela de a face cunoscut în lume potențialul vitivinicol autohton. Vinul este un produs cu o specificitate aparte deoarece originea acestuia este foarte importantă. Produsul „Vin Românesc” nu are o imagine foarte bine conturată și consolidată în afara țării, însă fiecare participare la astfel de evenimente și fiecare medalie obținută la concursurile internaționale reprezintă pași mici, dar importanți pe care noi, producătorii români de vin, îi facem zi de zi pentru a pune România pe primul loc.

0
Coș de cumpărături