fbpx

Traminer Roz CIB 2018, ecoul unui an viticol de excepție

La început de aprilie, vă invităm să descoperiți un vin desert cu iz dulce de primăvară și miros îmbietor de miere și trandafiri – Traminer Roz CIB 2018

Un dar plin de prospețime care poartă peste timp ecourile unui an viticol de excepție pentru podgoria din inima Transilvaniei. Traminer Roz CIB 2018 este obținut din struguri culeși la înnobilarea boabelor (CIB), termenul de „înnobilare” exprimând faptul că timpul, natura și priceperea omului desăvârșesc vinul. 

Vinurile desert CIB pot fi produse doar în anumiți ani, atunci când sunt îndeplinite toate condițiile climatice care favorizează dezvoltarea putregaiului nobil – botrytis cinerea. 2018 a fost un an bogat în precipitații până la începutul lunii august, urmat de o perioadă caldă și uscată care a permis coacerea și deshidratarea strugurilor, în prezența mucegaiului nobil. Recoltarea s-a desfășurat în dimineața zilei de 29 octombrie, la o temperatură mai mică de 7° C, strugurii fiind culeși manual din zona Tăuni, dealul „La releu”. 

Anul 2018 a fost unul dintre acei ani extraordinari, iar Traminer Roz CIB este o mărturie care surprinde generozitatea naturii și măiestria omului, în fiecare picătură. Este un vin desert prețios a cărui calitate este, deja, confirmată de două medalii foarte importante obținute la începutul acestui an – medalie de Aur la Mundus Vini și Marea Medalie de Aur la Catavinum World Wine & Spirits Competition. Cu siguranță, Traminer Roz CIB 2018 va fi unul dintre vinurile Jidvei memorabile, acele vinuri desăvârșite de timp, în vie și în sticlă.” – Ana Necșulescu, Director de Comunicare Jidvei

Îngrijirea atentă a viței-de-vie, prelucrarea blândă a strugurilor, maturarea vinului o perioadă mai îndelungată și învechirea în sticlă sunt deosebit de importante pentru a crea Traminer Roz CIB 2018, un vin desert expresiv care încântă prin arome de fructe coapte, miere, ceară de albine și note fine de trandafiri, migdale și ghimbir.

Traminer Roz CIB 2018 – un joc subtil între aciditate și dulceață, între arome intense și structura delicată. Esență și echilibru, aproape de perfecțiune.

SHOP

0
Coș de cumpărături