„Un vin bun pe masa de Crăciun”, inițiativa Jidvei de promovare a preparatelor și vinurilor românești

Compania Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, a lansat „Un vin bun pe masa de Crăciun”, un demers de promovare a preparatelor tradiționale asociate cu vinuri autentice românești.

La Castelul Bethlen-Haller de la Cetatea de Baltă, simbol de preț al Jidvei, au fost invitați bloggeri culinari și de lifestyle: Iulia Matache, Marius Dragne, Mihaela Ivan și Andrei Iliescu. Chef Daniela Drăguț a reinterpretat rețetele tradiționale de Crăciun, iar somelierul Magdalena Crișan a ales soiurile potrivite de vin.

„La Jidvei, o moștenire de generații este susținută de tehnologia modernă. Un vin bun pe masa de Crăciun aduce împreună cele două lumi, tradiția și inovația, pentru a asigura astfel continuitatea peste generații a rețetelor și vinurilor autentice românești. Gusturile de altă dată, într-o interpretare modernă, au fost asociate cu vinuri nobile de pe Târnave”, a spus Ana Necșulescu, Marketing Manager Jidvei.

Printre asocierile de rețete și vinuri s-au numărat terina de curcan cu urdă de capră, alături de Spumant Jidvei Extra Dry; pieptul de pui cu capere, sos de lămâie și spumă apio, alături de Grigorescu Gewurztraminer; iepure în fenicul cu piure de cartofi, asociat cu Tezaur Riesling; friptură de ceafă de porc cu mere caramelizate, alături de Maria Pinot Gris din gama Owner’s Choice; sărmăluțe cu mămăligă și cruton de bacon, asociat cu Vinars Jidvei – VSOP.

0
Coș de cumpărături