spumant mysterum

Un vin românesc a fost ales Cel Mai Bun Spumant Roze la Concours Mondial de Bruxelles

Peste 1000 de vinuri roze provenind din toată lumea au concurat săptămâna trecută în Valladolid, Spania, pentru atât de doritele medalii acordate de prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles. Pe lângă medaliile de Argint, Aur şi Mari Medalii de Aur, Sesiunea Vinurilor Roze a renumitei competiţii internaţionale a acordat şi Trofeele „Revelaţie” pentru vinurile care au obţinut cel mai bun punctaj în categoria lor. Mysterium Roze Brut Vintage 2017 de la Jidvei a obţinut cele mai multe puncte la categoria „vinuri efervescente” şi, astfel, a primit trofeul „2022 Sparkling Rosé Wine Revelation”.

Este pentru prima dată în istorie când un vin românesc primeşte o asemenea distincţie în cadrul acestui important concurs de vinuri. De remarcat că Mysterium Roze Brut Vintage 2017 de la Jidvei s-a impus în competiţia cu alte 133 de spumante din 12 ţări, printre acestea figurând şi multe vinuri Champagne, Prosecco şi Cava.

“ Am primit cu mare bucurie vestea că Mysterium Roze Brut Vintage 2017 este situat în compania selectă a celor 1% dintre vinurile medaliate cu Grand Or și că este singurul vin spumant care a obținut trofeul „Sparkling Rosé Revelation”, dar și primul vin din România care a primit această distincție”, spune Maria Necșulescu, director general adjunct Jidvei.
“ Suntem cu adevărat recunoscători să vedem că munca și pasiunea sunt recompensate și încurajate la cel mai înalt nivel. Ne bucurăm că autenticitatea și calitatea vinului românesc sunt, încă o dată, cunoscute și recunoscute în întreaga lume și rămânem fideli angajamentului nostru de a face cunoscut renumele vinului românesc atât în țară, cât și peste hotare.” (https://www.jidvei.ro)

Cu 13 medalii – o Mare Medalie de Aur, 7 de Aur şi 5 de Argint – România s-a clasat pe locul 5 între cele 23 de ţări care au primit medalii pentru vinurile înscrise în competiţie. Cu 106 medalii, Franţa, cel mai mare producător de vinuri rosé din lume, s-a clasat pe primul loc în clasamentul ţărilor participante. Italia (69 de medalii) a obţinut poziţia secundă, în vreme ce ţara gazdă, Spania, a completat podiumul (68 de medalii). Portugalia şi Moldova împart locul patru, fiecare cu câte 23 de medalii obţinute.

Mai jos puteţi vedea care au fost vinurile „Revelaţie” de la „2022 Rosé Wine Session” din cadrul Concours Mondial de Bruxelles:

2022 Cel Mai Bun Vin al competiţiei – Trofeul Vinolok
Guy de FOREZ, 2017 Rosé des Riceys
Rosé des Riceys, Franţa

2022 Revelaţia Vinurilor Rosé Demi-Sec
Znovín Znojmo, 2017 πnot noir 3,14 Rulandské Modré Rosé, Late harvest
Velkopavlovická, Czech Republic

2022 Revelaţia Vinurilor Rosé Efervescente
Crama Jidvei, 2017 Mysterium Roze Brut
Târnave, România

2022 Revelaţia Vinurilor Rosé din Franţa
Domaine La Grande Bauquiere, 2021 Moment Inattendu
Côtes de Provence rosé, France

2022 Revelaţia Vinurilor Rosé din Spania
Torrelongares, Rosado 2021 Tempranillo – Garnacha
Cariñena, Spain

2022 Revelaţia Vinurilor Rosé din Italia
Menhir Salento, 2021 Pietra Rosato
Salento IGT, Italy

2022 Revelaţia Vinurilor Rosé din Portugalia
Madre de Água, 2020 Terras Madre de Água Rosado
Dão, Portugal

Aici puteţi vedea toate rezultatele: https://resultats.concoursmondial.com/en/results

 

Contact de presă

Valentina Phillips
Concours Mondial de Bruxelles
T. : +32 2 533 27 66 | M.: +32 495 56 11 86
valentina.phillips@vinopres.com

0
Coș de cumpărături