„Vin și Gust” – un nou proiect Jidvei în care gastronomia și arta vinului își dau mâna pentru a crea noi experiențe senzoriale

Odată cu venirea primăverii, ideile și planurile care s-au strâns peste iarnă încep să capete contur și, după lungi pregătiri, își fac curaj să iasă-n lume. Zilele acestea sărbătorim lansarea unui proiect inedit – Vin și Gust, un mini-serial despre arta vinului și savori din lumea-ntreagă, al cărui prim sezon va cuprinde 10 episoade. Gazdele acestei serii de clipuri sunt colegul nostru Costi Drăgan, somelier, și Alina Dragne, food blogger. 

Deși încă nu putem călători prea departe, noi credem că acest lucru nu ar trebui să ne oprească din a încerca să cunoaștem lumea altfel, printr-o experiență senzorială plină de farmec și însoțită de povești aparte. Vinul și preparatele culinare sunt un mod excelent de a descoperi savori noi și locuri deosebite în siguranță, din confortul propriei case.

Costi va povesti despre modul în care sunt produse vinurile, despre caracteristicile fiecărui soi, despre cum trebuie consumat vinul (temperatură, mod de servire, tipul de pahar potrivit), despre ce vinuri se pretează la învechire, despre cum se păstrează corect un vin și despre multe alte secrete din universul vinului.

Ne dorim ca acest proiect să treacă dincolo de zona entertainment fiind în egală măsură și un demers educativ pentru publicul nostru, care să ajungă astfel să cunoască mai bine tainele vinului. Alături de el, Alina va condimenta fiecare dintre rețetele prezentate cu informații despre locul de origine al preparatului respectiv și ne va dezvălui acel gen de tips & tricks pe care doar un chef pasionat cu pregătirea ei le poate ști.

Fiecare episod va „pune reflectorul” pe un anumit vin și pe anumite preparate care pot fi savurate în compania acestuia. Astfel, între discuții despre culori, arome și texturi, ne dorim să descoperim împreună, într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, cum să ne bucurăm de un vin bun și să aflăm cu ce fel de mâncăruri sau gustări îl putem asocia, astfel încât să oferim publicului nostru ocazia de a experimenta și de a crea experiențe senzoriale mai bogate pentru ei și cei dragi lor.

Seria Vin și Gust va debuta pe (data la care începem să distribuim clipurile) și va putea fi urmărită atât pe contul nostru de Instagram, cât și pe canalul nostru de YouTube. Mai jos, vă oferim un teaser și sperăm că veți fi alături de noi în această călătorie unică prin lumea vinului și a gastronomiei: https://www.youtube.com/watch?v=SKc_BgNozUo

0
Coș de cumpărături