Vinul bun dă valoarea medaliilor

A fost cea de-a 17-a ediție a Decanter World Wine Awards, cea mai mare și influentă competiție de vinuri din lume. Un loc unde vinuri de peste tot sunt evaluate riguros de experți din întreaga lume. Un loc unde și Jidvei, precum atâția alți producători importanți ai globului, a avut onoarea de a fi reprezentat.

Iar anul acesta, vinurile Jidvei i-au impresionat pe acești experți, astfel că ne-am întors acasă cu nu mai puțin de opt medalii. După cum urmează:

Medalie de AUR pentru vinul de vinotecă Riesling 2005 – 95 puncte, ARGINT pentru Eiswein 2018 – 92 puncte, respectiv pentru Spumant Jidvei Extra Brut – 90 puncte. BRONZ pentru vinurile din gama Owner’s Choice Maria Fetească Albă 2018 – 88 puncte și Ana Sauvignon Blanc 2019 – 87 puncte, Grigorescu Gewurztraminer 2019 – 88 puncte, Tezaur SB+FR 2019 – 87 puncte, Nec plus Ultra Sauvignon Blanc 2019 – 87 puncte.

Procesul de jurizare a fost gândit și bazat pe ceea ce cititorii Decanter precizează că sunt cele mai importante aspecte pentru ei atunci când fac o achiziție de vin: Calitate, Valoare, Diversitate și Serviciu. De asemenea, impactul pandemiei COVID-19 asupra retailerilor a fost luat în considerare.

Încasările plus o donație suplimentară făcută de către Decanter vor merge la „The Drinks Trust and The Ben”, o organizație non-profit care ajută lucrătorii industriei de băuturi. S-au strâns astfel circa 25.000 de lire în Marea Britanie.

0
Coș de cumpărături