Vinurile Jidvei distinse cu 7 medalii de aur și 2 medalii de argint la competițiile Vinalies® Internationales Competition și Femmes et Vins du Monde – Concours International ™

Între 1 și 5 martie 2019, Parisul a găzduit cea de-a XXV-a ediție a Vinalies® Internationales Competition, concurs fondat de Uniunea Oenologilor din Franța (Œnologues de France). La ediția acestui an, juriul format din 130 de experți în analiză senzorială de la nivel internațional, a degustat aproximativ 3.500 de probe provenite din 33 de țări. Acestea sunt selectate conform regulilor Organizației Internaționale a Viei și Vinului (O.I.V.), iar în urma evaluării juriului, medaliile, limitate la 30% per categorie, sunt oferite vinurilor care se impun prin calitate. În cadrul acestei competiții, au fost distinse cu medalii de aur vinurile Castel Pinot Gris 2009 și Traminer din recoltele anilor 2017 și 2018. Medaliile de argint au revenit vinurilor Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Owner’s Choice Maria Pinot Gris 2018.

Ediția cu numărul XIII a Femmes et Vins du Monde – Concours International ™, prima competiție franceză în cadrul căreia vinurile înscrise sunt degustate exclusiv de către femei, experți internaționali în oenologie, viticultură, vinuri, oenoturism, gastronomie, educație sau media, s-a desfășurat la Monaco, în data de 2 martie 2019. Competiția este organizată în conformitate cu regulile stricte ale O.I.V., vinurile fiind evaluate de comisii formate din cinci femei jurat, experți recunoscuți din domeniile menționate mai sus. Competiția urmărește să evidențieze calitățile intrinseci ale vinurilor din zone geografice specifice, punând în lumină vinurile care exprimă în mod excepțional terroir-ul zonei de origine. De asemenea, scopul acestei competiții este de a evidenția rolul femeilor în lumea vinului la nivel internațional.

Juriul a oferit 4 medalii de aur Diamond Nova, cea mai înaltă distincție, vinurilor Grigorescu Dry Muscat 2018, Tradițional Muscat Ottonel 2018, Tradițional Fetească Regală 2018 și vinului spumant Jidvei Roze Brut NV, fiecare dintre aceste vinuri obținând un scor de peste 90 de puncte.

0
Coș de cumpărături