Vinurile Jidvei distinse cu opt medalii în cadrul a trei competiții internaționale

Trei medalii la Femmes et Vins du Monde – Concours International

În cadrul celei de-a XIV-a ediții a Femmes et Vins du Monde – Concours International, desfășurată la Monaco, Jidvei a obținut trei medalii Diamond Nova, cea mai importantă distincție acordată în cadrul competiției, pentru vinurile Eiswein Jidvei 2018, Tradițional Muscat Ottonel 2019 și spumant Jidvei Roze Brut NV.

Femmes et Vins du Monde – Concours International este prima competiție franceză în cadrul căreia vinurile înscrise sunt degustate exclusiv de femei, unul dintre principalele scopuri fiind acela de a evidenția rolul acestora în lumea vinului la nivel internațional. Comisiile de jurizare sunt formate din cinci femei, experți recunoscuți în oenologie, viticultură, oenoturism, gastronomie, educație sau presă.

Competiția este organizată în conformitate cu regulile stricte ale O.I.V. și urmărește să aducă în prim plan calitățile specifice ale vinurilor din regiuni geografice diferite, punând în lumină vinurile care exprimă terroir-ul zonei de origine. În cadrul acestui concurs protocolul de degustare este unic în lume, vinurile și băuturile spirtoase fiind evaluate individual și nu comparativ. Totodată, pentru a optimiza potențialul degustărilor, numărul de probe care trebuie degustate dimineața, niciodată după-amiaza, a fost limitat.

Trei medalii la Concours mondial des Féminalise

În inima capitalei franceze, Paris, peste 500 de femei, degustători internaționali, se întâlnesc în fiecare an pentru a degusta peste 4000 de vinuri din întreaga lume înscrise la Concours mondial des Féminalise. Toate vinurile sunt degustate orb, iar probele sunt notate în baza unei fișe de evaluare cu 39 de puncte de control.

Vinurile Jidvei, Eiswein Jidvei 2018, spumant Jidvei Rose Brut NV și Jidvei Riesling 2005 – vin de vinotecă, au fost distinse cu medalii de aur în cadrul celei de-a XIV-a edițiii a acestei prestigioase competiții.

Cei 30 de ani de experiență, în calitate de organizator de concursuri de vinuri, l-au ajutat pe Didier Martin, fondatorul competiței, să vadă impactul economic al femeilor asupra lumii vinului. El a avut această idee originală de a crea Concours des Féminalise în 2007, care a devenit internațional în 2015.

Două medalii la Citadelles du Vin

În perioada 23-25 ​​iunie 2020, s-a desfășurat concursul internațional Citadelles du Vin. Competiția a fost organizată în condițiile prevăzute de O.I.V. și în prezența președintelui Vinofed, François Murisier.

Juriul a acordat medalie de aur vinului Owner’s Choice Maria Pinot Gris, din recolta anului 2018, și medalie de argint vinului Owner’s Choice Ana Chardonnay 2018.

Din anul 2000 până în prezent, în cadrul Citadelles du Vin au fost înscrise peste 18.500 de probe și peste 5000 de vinuri au fost medaliate. Membrii juriului reprezintă peste 20 de naționalități și sunt renumiți la nivel internațional în sectorul vitivinicol – oenologi, somelieri, critici de vin și jurnaliști din presa de specialitate. Pentru a se adapta contextului, anul acesta sala a fost configurată pentru siguranța degustătorilor și a echipei, toate măsurile de distanțare fiind aplicate cu strictețe.

0
Coș de cumpărături