Vinurile Jidvei medaliate la Vinarium International Wine Contest 2020

Vinarium International Wine Contest, cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est, s-a desfășurat în perioada 28- 31 mai 2020 sub patronajul OIV (Organizaţia Internaţională a Viei si Vinului) şi VINOFED (Federaţia Internaţională a Marilor Concursuri de Vinuri).

Vinurile Jidvei au obținut cinci medalii la cea de-a XVII-a ediție a acestei competiții. Eiswein Jidvei 2018 a fost distins cu Marea medalie de aur, iar Clasic Fetească Regală 2019 și Castel Pinot Gris 2009 au obținut medalii de aur. Vinurile Grigorescu Gewurztraminer și Owner’s Choice Maria Pinot Gris, ambele din recolta anului 2019, au fost medaliate cu argint.

Având în vedere situația actuală determinată de pandemia Covid-19 și ținând cont de noile reguli de distanțare social impuse de autorități, organizatorii au decis ca ediția de anul acesta să se desfășoare online, sub numele de TeleVINARIUM 2020.

Probele înscrise în concurs au fost catalogate în funcție de tipul de vin, soi, conținut de zahăr, an de producție, compoziție aromatică etc. Toate eșantioanele au fost transferate într-un laborator autorizat unde fiecare probă, în conformitate cu cele mai înalte standarde sanitare, a fost ambalată în mediu steril în recipiente de 100 ml, conform standardelor adecvate de îmbuteliere. Recipientele au fost sigilate și au primit același număr de concurs ca probele sursă. Organizatorul a aplicat cheile AR de control (QR), pentru uz intern, iar probele a fost expediate către fiecare membru al juriului în condiții de maximă siguranță.

Vinurile au fost evaluate de către un juriu internaţional format din specialiști recunoscuţi în domeniu, fiecare comisie de jurați degustând un număr de maximum 50 de probe pe zi. Degustarea și evaluarea au fost monitorizate online și înregistrate video.

0
Coș de cumpărături