Vinurile Jidvei, premiate cu 2 medalii de aur și 4 de argint la Concours International de Lyon

Oraș recunoscut drept capitala gastronomiei și a bunului gust, Lyon a devenit în timp locul ideal pentru selecția celor mai bune vinuri ale lumii, iar din anul 2015 și a celor mai bune beri și distilate. În 23 martie 2019, în cadrul Concours International de Lyon, 900 de experți de la nivel internațional au ales cele mai bune vinuri din peste 7.000 de probe provenind din 35 de țări.

Ajunsă la cea de-a X-a ediție, competiția se bucură de la an la an de o creștere constantă a numărului de probe înscrise și de o consolidare a reputației la nivel european datorită standardelor înalte de calitate și a partenerilor de prestigiu, precum Asociația Les Toques Blanches Lyonnaises, Asociația Sommeliers de Rhône Alpes, Metro și Global Wine And Spirits. Concursul este organizat conform unor reguli stricte, ce urmăresc asigurarea unor condiții optime de depozitare a vinurilor, realizarea unei clasificări bazată pe criterii precum vechime, soiuri de struguri, degustare în orb și verificarea riguroasă a membrilor juriului selectați din toate sectoarele industriei (oenologi, somelieri, proprietari de restaurante, producători, proprietari de case de vinuri, precum și consumatori cunoscători). Vinurile sunt evaluate pe o scală de 100 de puncte bazată pe modelul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (O.I.V.).

În cadrul ediției de anul acesta, vinurile Mysterium RR+SB 2018 și Castel Pinot Gris 2009 au fost distinse cu medalie de aur, iar vinurile Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc, Clasic Sauvignon Blanc, Clasic Fetească Regală și Mysterium TR+SB din recolta anului 2018 au obținut medalii de argint.

0
Coș de cumpărături