Vinurile Jidvei, trei medalii obținute la Berliner Wein Trophy 2018

Berliner Wein Trophy a devenit una dintre cele mai importante degustări internaționale de vinuri, sub patronajul OIV – International Organisation of Vine and Wine și UIOE – Union Internationale des Œnologues. Competiția aduce anual împreună producători și distribuitori binecunoscuți din întreaga lume, și mai mult de 150 membri de top ai juriului.

Desfășurat în perioada 15-18 februarie 2018, la Berlin, ediția de anul acesta a adus vinurilor Jidvei trei medalii: Aur pentru Rose din gama Mysterium (2017) și Ana Sauvignon Blanc din gama Owner’s Choice (2016), și Argint pentru Sauvignon Blanc din gama Nec Plus Ultra (2016). Jidvei deține cea mai mare plantație de Sauvignon Blanc aflată într-un singur areal din Europa, vinurile produse din acest soi fiind deseori premiate la concursurile internaționale de profil.

Datorită regulilor restrictive OIV – International Organisation of Vine and Wine, doar 30% dintre produsele înscrise au putut fi medaliate. Calitatea superioară a vinurilor înscrise, a căror preț mediu este de 13.8 euro, a însemnat că doar cele mai bune vinuri, care au primit punctaj suficient, au fost medaliate. Conform criteriilor oficiale, vinurile medaliate au avut un punctaj cuprins între 92.00–100 pentru Grand Gold, 85.00–91.99 pentru Aur și 82.00–84.99 pentru Argint. La această ediție, probele trimise trebuiau să depășească 83 de puncte pentru a primi medalia de argint. Prin urmare, scorul multor vinuri premiate cu medalia de argint este imediat sub cea de aur.

Roze-ul din gama Mysterium este un cupaj din soiuri nobile — Cabernet Sauvignon, Syrah și Pinot Noir — care împletește cu delicatețe arome de fragi, căpșuni, cireșe roșii și zmeură. Ușor picant, limpede, de culoare roz-trandafiriu, acest cupaj dovedește încă o dată valoarea incontestabilă a soiurilor pe care le cuprinde.

Ana Sauvignon Blanc din gama Owner’s Choice este un vin limpede, expresiv, plin de strălucire, obținut din struguri selecționați cu deosebită grijă, recoltați manual de pe parcele cu expoziție sudică. Cu aromă pronunțată de fructe de soc, corp delicat, însuflețit de o aciditate ridicată, Ana Sauvignon Blanc îmbină armonios note de caisă, piersică, lămâie, grapefruit și codiță de roșie.

Sauvignon Blanc din gama Nec Plus Ultra este un vin memorabil prin bogăția aromatică, trandafiri, piersici și coacăze negre, completate de savoarea fructelor exotice. În anul lansării sale, a fost cel mai premiat vin alb românesc, fiind distins cu opt medalii la cele mai importante concursuri internaționale. Ulterior, a primit medalia de aur în 2014 și 2015 la Concours Mondial du Sauvignon.

0
Coș de cumpărături