
- Jidvei Grigorescu Sauvignon Blanc 60 ml
- Verjus Jidvei 10 ml
- Sirop de căpșuni 20 ml
- Sirop de soc 15 ml
- Sirop de cimbru homemade 10 ml
- Jidvei Scintti Fetească Regală On Top
- PROCEDEU Shake & strain
- PAHAR Collins
- DECOR Chips din mix de brânzeturi
REȚETA
Se pre-răcește paharul.
Se pun toate ingredientele măsurate în speed tin (partea din shaker mai mică). Apoi se completează cu gheață full în speed tin și se închide shaker-ul. Și se dă shake puternic.
Pentru a nu rămâne ace de gheață, se dă stain și fine stain peste gheața curată din pahar.
Top up cu Spumant Jidvei Scintti Extra Brut.
Se amestecă o singură dată pentru a nu sparge perlajul spumantului.
Drept garnish, se folosesc cipsurile din mix de brânzeturi.
*Pentru siropul de cimbru, se folosesc părți egale de apă și zahăr pentru a realiza în primă fază un sirop simplu de zahăr. După ce zahărul este topit, se pun crenguțe de cimbru în vasul în care s-a obținut siropul de zahăr, se amestecă puțin și se ia de pe foc. Apoi se lasă circa 15 - 20 de minute cu un capac. Pentru un gust de cimbru mai accentuat, se mai pot pune niște crenguțe. După ce se obține gustul dorit, se strecoară până când sirop este limpede, fără cimbrișor în compoziție.
**Pentru a prepara chipsul din mix de brânzeturi, se dau prin răzătoare mai multe tipuri de brânzeturi, inclusiv parmezan. Se pune o foaie de copt pe tava de copt și se fac câteva grămăjoare de brânză de mărime medie și nu foarte groase. Se pun la cuptor și se lasă până prind o culoare aurie. Se lasă la răcit, apoi sunt numai buni de gustat.

Octavia Rîpeanu are 28 de ani, este din Brașov și activează în industria mixologiei de 8 ani. Este o persoană creativă și îi place să își exprime personalitate inclusiv în spatele barului. Îi place ca fiecare băutură pe care o creează să aibă o poveste care să transpună consumatorul în lumea mixologiei. Întotdeauna își dorește să ofere o experiență de neuitat oaspeților care pășesc în local. Pasiunea pentru mixologie se împletește, în prezent, și cu arta design-ului. Octavia deține un brand de pălării, pe care, nu întâmplător, le poartă în bar: o ținută este completă doar alături de un cocktail bun.
Ingredientele Jidvei

Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
Fetească Regală
Scintti Brut Fetească Regală se deschide cu note aromatice de flori albe de trandafir și flori de caprifoi, ca în final să încânte cu note de piersici și de fructe exotice, cum sunt cele de mango.
Aromele de măr verde proaspăt, caise confiate și fructe exotice și tușele fine de pepene galben se întrepătrund cu o efervescență plăcută și reconfortantă, specifică Podgoriei Jidvei.
-
ALCOOL11%
-
Note aromaticemăr verde proaspăt, piersici, caise confiate și pepene galben.


Sauvignon Blanc
Grigorescu Sauvignon Blanc este un vin limpede, cristalin, de culoare galben-pai, care încântă prin aciditatea ridicată, specifică vinurilor transilvănene – ceea ce-i conferă o prospețime deosebită – și prin aromele subtile de fructe tropicale, lime și grepfrut.
-
ALCOOL13.5%
-
Note aromaticemăr verde, ardei gras, ierburi verzi