Balada Transilvaniei

by Antonia Florin

,,Inspirația băuturii a fost trecerea de la trecut la prezent, de la bobul de strugure încă de când este crud, din care Jidvei produce Verjus, până la bobul de strugure copt, din care Jidvei produce renumitul Vinars Jidvei, învechit în butoaie de stejar.”

Gust Dulce - acrișor
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP,
Verjus Jidvei,
Jidvei Scintti Fetească Regală
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Seri relaxante
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP 50 ml
  • Sirop de vin spumant Jidvei Scintti Fetească Regală cu căpșuni 30 ml
  • Verjus Jidvei 10 ml
  • Spumă de vin spumant Jidvei Scintti Fetească Regală cu mentă on top
  • PROCEDEU Shake & Strain
  • PAHAR Rocks
  • DECOR Floare de căpșună și felii de căpșuni
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Paharul din care se va servi cocktail-ul se umple cu gheață pentru pre-răcire.

PASUL 2

Într-un shaker se adaugă, pe rând, 50ml Vinars Jidvei VSOP, 30ml sirop de vin spumant Scintti Fetească Regală cu căpșuni*, 10ml Verjus Jidvei. Apoi, se completează cu gheață și se agită cu putere.

PASUL 3

Se strecoară conținutul în paharul cu gheată, după ce se înlătură excesul de apă din pahar.

PASUL 4

La final, on top, se adaugă spuma de vin spumant Jidvei Scintti Fetească Regală cu mentă**.

PASUL 5

Ca și garnish se folosește o floare de căpșună și câteva felii de căpșuni.

*Pentru a obține siropul de vin spumant cu căpșuni, se adaugă într-o tigaie 500ml spumant Jidvei Scintti Fetească Regală împreună cu 250ml sirop de căpșuni din Găbănașul Castelului, 40g zahăr și 2g sare. Se fierbe totul la foc mediu până se reduce tot conținutul la 300ml. Compoziția se pune într-un borcan și se adaugă două așchii de lemn arse pentru o notă de fumee, care vă duce cu gândul la butoiu de stejar ars prin interior, în care se învechește Vinarsul Jidvei. După 30 de minute se strecoară totul, iar siropul este gata.

**Pentru a obține spuma de vin spumant cu mentă, se adaugă într-o tigaie 500ml spumant Jidvei Scintti Muscat Ottonel și se fierbe la foc mediu până se reduce la 250ml. După ce reducția se răcește, se adaugă într-un sifon 90ml sirop de mentă din Găbănașul Castelului, 70ml albuș de ou se agită, apoi se mai adaugă o capsulă de N2O. Se lasă 30 minute la frigider, după care este gata de servire .

OBSERVAȚII
Mixologist
Antonia Florin

Antonia Florin este din Iași și lucrează în industria ospitalității de aproximativ 13 ani. Jobul în jurul barului a venit ca o necesitate de job, care între timp a devenit o pasiune. A început prin a prepara cafea, dar nu se putea numi barista, apoi a descoperit vinurile, urmând să își îndrepte toată atenția asupra mixologiei care, din punctul său de vedere, este cea mai complexă artă a barului. Provocarea cea mai frumoasă este de a învăța zilnic ceva nou în jurul barului. În prezent, activează în locația Corsini, din Iași.

În timpul liber urmărește cu plăcere filme, dar în mare parte, preferă să se relaxeze în natură.

Link către Florin Antonia

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP
Jidvei Scintti
Fetească Regală

Scintti Brut Fetească Regală se deschide cu note aromatice de flori albe de trandafir și flori de caprifoi, ca în final să încânte cu note de piersici și de fructe exotice, cum sunt cele de mango.

Aromele de măr verde proaspăt, caise confiate și fructe exotice și tușele fine de pepene galben se întrepătrund cu o efervescență plăcută și reconfortantă, specifică Podgoriei Jidvei.

  • ALCOOL
    11%
  • Note aromatice
    măr verde proaspăt, piersici, caise confiate și pepene galben.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER