
- Vinars Jidvei VS 45 ml
- Cordial de fructe roșii 40 ml
- Jidvei Grigorescu Roșu 5 ml
- Foamee 2 drops
- Apă minerală on top
- Lemon peel
- PROCEDEU Shake & Dry Shake
- PAHAR Highball
- DECOR Jeleu de fructe rosii
REȚETA
Se pre-răcește paharul de tip Highball.
Se adaugă în shaker 45 ml Vinars Jidvei VS, 40ml cordial de fructe roșii*, 5 ml Jidvei Grigorescu Roșu și 2 drop-uri de Foamee.
Se adaugă gheața și se agită foarte bine, apoi se strecoară înapoi în shaker și se agită încă o dată fără gheață pentru o spumă mai bine definită.
Se schimbă gheața din pahar și se toarnă compoziția.
Se adaugă un top de apă minerală care definește și mai bine spuma de deasupra, apoi se amestecă foarte ușor pentru a incorpora apa minerală cu restul ingredientelor.
Se aseaza jeleul de fructe rosii pe gura paharului, sub forma de decor comestibil*.
*Pentru a prepara cordialul de fructe roșii, într-un vas metalic se adaugă 200g capșuni, 10 g zmeură, 50g merișoare și 50ml apă. Compoziția se aduce în punctul de fierbere, după care se mai ține la foc mic până când fructele iși pierd textura și își lasă aromele. Se oprește focul și se lasă puțin să se răcească, după care se adaugă 100g miere și 80ml Verjus Jidvei. Aciditatea Verjus-ului se mai balansează și cu 30ml sirop de căpșuni. Toata compoziția se trece prin blender și se strecoară printr-o sită fină, rezultând cordialul dorit.
**Pentru a realiza un jeleu de fructe roșii, se adaugă într-un vas metalic pasta ce a ramas în strecurătoare de la prepararea cordialului, se încălzește maxim un minut la foc mic, după care se oprește focul și se adaugă o foaie de gelatină prehidratată care se dizolvă în compoziție. Aceasta este lăsată puțin să îi scadă temperatura. Pe o tavă se pune hârtie de copt peste care se toarnă ușor compoziția și se formează mai multe forme circulare. Tava se pune în congelator până când jeleul se îintărește și ajunge la textura dorită.

Nicolae Antonie are 26 de ani și lucrează în domeniul ospitalității încă de la 16 ani. A pornit pe drumul mixologiei într-un bar din orașul său natal, Alba Iulia, unde a descoperit, treptat, pasiunea pentru arta băuturilor și bucuria de a le prepara cu grijă. Mai târziu, s-a lăsat purtat de val până în Vama Veche, unde s-a îndrăgostit de energia oamenilor și de poveștile pe care le schimba la bar. În prezent, lucrează la Berăria Hash Brother din Alba-Iulia, iar astăzi este gata pentru o nouă aventură — să cucerească Castelul Bethlen-Haller, cu shakerul în mână și zâmbetul pe buze!
Ingredientele Jidvei

Jidvei VS
Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.
Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.
-
ALCOOL38%
-
Note aromaticegutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
Roșu
Grigorescu Roșu, un cupaj între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, de culoare roșu rubiniu, cu reflexii violet, se deschide olfactiv cu note intense de fructe roșii și negre – cireșe, coacăze negre și prune coapte – și cu accente delicate de piper negru și lemn dulce.
-
ALCOOL12.5%
-
Note aromaticeechilibrat, corp mediu, arome de fructe negre și ciocolată.
