Behind

by Claudiu Szabo

„Din Vinars Jidvei VSOP și ingrediente proaspete, am creat un cocktail care a fost desemnat ca fiind cea mai bună bautură la proba de mixologie.”

Gust Dulce
PRODUSE Vinars Jidvei
VSOP, Iluziv
SB+RI+MO
DIFICULTATE Mediu
Ocazii After
dinner
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP 30 ml
  • Lichior de soc pe bază de vinars 30 ml
  • Vin roșu fortifiat 30 ml
  • Iluziv SB+RI+MO 30 ml
  • PROCEDEU Stir & Strain
  • PAHAR Old Fashion
  • DECOR Lavandă și fum de lavandă
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se umple paharul de servire cu gheață.

PASUL 2

Se amestecă toate ingredientele în mixing glass cu gheață.

PASUL 3

Se strecoară conținutul în pahar, peste cuburile de gheață.

PASUL 4

Se adaugă garnish-ul de lavandă.

*Lichiorul de soc pe baza de vinars se poate înlocui cu un lichior de soc simplu.

**Vinul roșu fortifiat se poate înlocui cu un vermouth roșu.

OBSERVAȚII
Mixologist
Claudiu Szabo

Claudiu Szabo a pășit în industria ospitalității la vârsta de 16 ani, iar de la vârsta de 18 ani, a făcut cunoștință cu podiumurile marilor competiții de mixologie din țară, iar una dintre cele mai importante distincții a fost locul 2 la Campari Bartender of the Year 2017.

Alte competiții la care a luat parte sunt Marathon Bartender Befeeater 2018, Marathon Bartender Olmeca 2019, The Mad glass 2023 și clasarea în Top 5 World Class România 2023.

Link către Claudiu Szabo

Ingredientele Jidvei

Iluziv
SB + RI + MO

Floral și fructat, fin și complex, Iluziv Sauvignon Blanc, Riesling Italian și Muscat Ottonel este o experiență iluzivă care te va purta către o realitate exuberantă.

Un dialog savuros între arome autentice și prospețimea tipică terroir-ului Jidvei, complexitate și simplitate într-un vin cu o personalitate unică.

  • ALCOOL
    12.5%
  • Note aromatice
    agrișe, caise și piersici parfumate, note suave de papaya și fructul pasiunii
SHOP
Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER