Bethlen Sour

by Dumitru Dragoș

,,Cea mai frumoasă amintire din copilărie este vacanța de vară petrecută pe litoral, iar cea mai frumoasă experiență profesională este participarea la Jidvei Mixology & Bartenders Camp, unde Castelul Bethlen-Haller mi-a adus aminte de castelul din nisip pe care îl făceam din nisip. Așa am reușit să creez o emoție puternică pe care am transpus-o în această băutură, Bethlen Sour.”

Gust Dulce - acrișor
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP,
Verjus Jidvei
DIFICULTATE Ușor
Ocazii Summer Party
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP 40 ml
  • Verjus Jidvei 25 ml
  • Sirop de soc 20 ml
  • Felie de portocală wedges 1 buc.
  • PROCEDEU Shake
  • PAHAR Rocks
  • DECOR Peel de portocală
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se pre-răcește paharul.

PASUL 2

Se adaugă în shake: 40ml Vinars Jidvei VSOP, 25ml Verjus Jidvei, 20ml sirop de soc și o felie de portocală wedges, stoarsă.

PASUL 3

Se adaugă gheață în shake și se amestecă timp de 8-10 secunde.

PASUL 4

Se golește paharul cu gheață și se adaugă din nou gheață.

PASUL 5

Se strecoară băutura în pahar.

PASUL 6

Se stoarce deasupra paharului peel-ul de portocală, apoi se răsucește și se pune în pahar.

OBSERVAȚII
Mixologist
Dumitru Dragoș

Dumitru Dragoș are 32 de ani și lucrează în industria mixologiei de aproximativ 11 ani. În prezent activează în locația Margo Downtown, din Constanța. Pe lângă pasiunea pe care a dezvoltat-o în jurul mixologiei, Dragoș este pasionat de fotbal.

Consideră că este o persoană mereu veselă și se remarcă la bar prin felul său de a fi. Pentru Dragoș, mixologia este modul prin care poate îmbina pasiunea pentru detalii cu bucuria de a face oamenii fericiți.

Link către Dragoș Dumitru

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER