Castle games

by Evelina Rusu

„Experiența celor 2 ediții la care am participat, împreună cu atmosfera magică a castelului, parcă împrejmuit de o vrajă, mi-au fost inspirație pentru acest cocktail.”

Gust Dulce,
Ușor picant
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Aniversări și
zile festive
INGREDIENTE
 • Vinars Jidvei VSOP 60 ml
 • Sirop de sfeclă roșie 45 ml
 • Fresh de lămâie 40 ml
 • Lichior de ghimbir și miere 20 ml
 • Soluție salină 3 picături
 • PROCEDEU Shake & Strain + Fine strain
 • PAHAR Pahar de vin liniștit
 • DECOR Crenguță de busuioc
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se adaugă pe rând ingredientele în shaker, apoi se adaugă gheața și se dă shake.

PASUL 2

Se pune gheață în pahar și se toarnă compoziția obținută.

PASUL 3

Pentru un plus de savoare și aromă, cocktailul se ornează cu o crenguță de busuioc

* Pentru a obține siropul de sfeclă din rețetă, se pun 430g sfeclă, 800g zahăr, 800ml apă și 20ml sour într-o oală pe foc, se amestecă până când se topește zahărul, se mai lasă 10 minute la foc mic, iar apoi, se strecoară pulpa de la sfeclă de conținut.

** Pentru a obține lichiorul de ghimbir și miere, se adaugă 15 linguri de miere și 20g fresh de lămâie într-un recipient la foc mic, se amestecă până când se topește mierea, se adaugă 200g ghimbir și se lasă 5 minute să fiarbă. Apoi, se adaugă 400ml de vodkă și se ia compoziția de pe foc. Se lasă la răcit și ulterior, se strecoară.

OBSERVAȚII
Mixologist
Evelina Rusu

Evelina Rusu are 20 de ani și este din Roman, dar momentan locuiește în Iași fiind studentă. A intrat în lumea bartendingului recent, în luna mai a acestui an, sub îndrumarea lui Marius Bălăceanu.

Cu toate că practică această meserie de doar câteva luni, pasiunea și efortul depuse se văd în evoluția extraordinară, în echilibrul gustativ și amprenta vizuală a cocktailurilor pe care le crează.

Link către Evelina Teodora Rusu

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

 • ALCOOL
  42%
 • Note aromatice
  scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER