Cheesy playground

by Casandra Rohian

„Inspirația pentru aceasta băutură a venit odată cu primul mic dejun servit la Castelul Bethlen-Haller, din dorința de a oferi o formă lichidă unei degustări de vin.”

Gust Dulce -
Acrișor
PRODUSE Vinars Jidvei VS
DIFICULTATE Mediu
Ocazie Seri romantice,
Cină
INGREDIENTE
 • Vinars Jidvei VS 40 ml
 • Sirop de mure 20 ml
 • Suc de lime 10 ml
 • Spumă de brânză de Horezu on top
 • PROCEDEU Shake
 • PAHAR COUPE
 • DECOR Buchețel de busuioc
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Într-un shaker se adaugă gheața, apoi se adaugă, pe rând, 40ml Jidvei Vinars VS, 20ml sirop de mure și 10ml suc de lime. Se agită 10 - 15 secunde, apoi conținutul se trece printr-o sită fină direct în pahare.

PASUL 2

Cocktail-ul este ornat deasupra cu spuma de brânză de Horezu.

PASUL 3

Ca și garnish, pentru a oferi o notă de prospețime, se adaugă un buchețel de busuioc.

* Pentru a prepara siropul de mure - Se adaugă 100g mure, 100g zahăr, 100ml apă și 3g acid citric într-o oală, se amestecă pentru omogenizare și se lasă 15 minute după fierbere pentru a obține consistența dorită. Se folosește un fine-strainer pentru separarea semințelor de conținut.

* Pentru a prepara spuma din brânză de Horezu, se înmoaie o lingură de gelatină în 2 linguri de apă rece. Într-un vas la foc mic, se pun o cană de lapte și o cană de frișcă, iar după ce se încălzesc adăugăm 1 cană Horezu razuit și amestecăm până când se omogenizează, se condimentează cu puțină sare și puțin piper alb, iar apoi se adaugă gelatina. Se lasă să se răcească și se adaugă în whiper.

OBSERVAȚII
Mixologist
Casandra Rohian

Casandra Rohian a.k.a. Casi, spune că ceea ce o definește este plăcerea de a experimenta rețete cu cele mai ciudate combinații de ingrediente. Îi place să ofere băuturi pline de culoare și cu profile aromatice fructate.

Baza alcoolică a cocktailului său provine din struguri care, prin macerare, oferă produsului final note de alune și ciocolată ce se completează cu notele de mure date de siropul făcut în casă. Pentru a oferi o corpolență aparte și pentru a completa ideea de degustare, elementul de brânză, care e mereu prezent, a fost transformat într-o spumă pentru a eleva experiența gustativă.

Link către Casandra Rohian

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VS

Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.

Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.

 • ALCOOL
  38%
 • Note aromatice
  gutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
SHOP
Spumant
Jidvei Extra Brut

Prin efervescența specifică aduce o prospețime deosebită, iar aromele suave și florale se vor îmbina perfect cu ingredientele cocktailurilor, fără a le estompa, lăsând loc creativității mixologului.

Fie că va fi parte dintr-un Spritz Cocktail sau dintr-un Fizz, va fi întotdeauna o alegere excelentă.

 • ALCOOL
  12%
 • Note aromatice
  Perlare vibrantă, citrice, măr verde, piersică
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER