
- Vinars Jidvei VS 40 ml
- Rubarbă & Busuioc Red Soda 130 ml
- Verjus Jidvei 20 ml
- PROCEDEU Build
- PAHAR Collins Highball
- DECOR Tulpină de busuioc roșu și chips de rubarbă
REȚETA
Se adaugă gheață în pahar.
Se adaugă pe rând în pahar distilatul de bază, 40ml Vinars Jidvei VS,130ml Soda de rubarbă si busuioc roșu* și 30ml Verjus Jidvei.
Ca și garnish, se va folosi o tulpină de busuioc roșu și chips de rubarbă.
*Pentru prepararea sodei de rubarbă este nevoie de: 400g rubarbă, 200ml apă, 200g zahăr. Se taie rubarba mărunt și se adaugă toate ingredientele într-o oală, la foc mic spre mediu, timp de 10 minute. Se strecoară și se pune deoparte conținutul de rubarbă. Restul de pulpă de la rubarbă se tapotează cu un servețel, se adaugă 10g de amidon, se amestecă bine, se întinde pe o hărtie de copt și se bagă la cuptor, la 200 grade timp de 20 minute până devine un cips caramelizat de rubarbă.
Pentru infuzia de busuioc roșu, este nevoie de 50 de frunze de busuioc roșu și 150ml de apă. Se adaugă busuiocul și apa într-o oalǎ mică si se pun la foc timp de 4 minute la foc. Se strecoara compoziția dupa tot procesul de infuzie.
Pentru a pregăti soda, se adaugă în twist and sparkle următoarele ingrediente: 300ml sirop de rubarbă, 175ml Verjus Jidvei, 25ml sirop de soc din Găbănașul Castelului, 100ml Infuzie de busuioc roșu, 400ml apă. Se pre-răcește tot lichidul până la temperatura de 1-2 grade și se folosește un charger de CO2, se lasă la liniștit și la frigider până la utilizare.

Popa Traian are 29 de ani, este din Sibiu și activează în industria ospitalității de aproximativ 6 ani, dintre care 2 ani au fost îndreptați către arta mixologiei, care a devenit un instrument constant de automotivare. De asemenea, este pasionat de sport, mișcare si jocuri video.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VS
Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.
Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.
-
ALCOOL38%
-
Note aromaticegutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
