Inima cetății

by Macarie Ștefan

,,Întreaga experiență enogastronomică pe care am îmbrățișat-o cu entuziasm la Castelul Bethlen-Haller, pe parcursul camp-ului de mixologie mi-a fost inspirația în creearea unui cocktail perfect!”

Gust Fresh, ușor dulce
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP, Verjus Jidvei, Jidvei Grigorescu Roșu
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Summer Party, Picnic
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP 40 ml
  • Cordial de soc cu piper roșu și cimbrișor 20 ml
  • Verjus Jidvei 15 ml
  • Reducție de vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu
    cu gem de căpșuni și cimbrișor
    10 ml
  • PROCEDEU Throw
  • PAHAR Coupette
  • DECOR Pudră din gem de căpșuni cu cimbrișor
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se pre-răcește paharul cu gheață

PASUL 2

Se adaugă gheață în shaker pentru pre-răcire.

PASUL 3

În speed tin se adaugă 40ml Vinars Jidvei VSOP, 20ml cordial de soc cu piper roșu și cimbrișor*, 15ml Verjus Jidvei, 10ml reducție de vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu cu gem de căpșuni și cimbrișor**.

PASUL 4

Se scurge apa din shaker.

PASUL 5

Se omogenizează ingredientele prin metoda Throw de 3-4ori. Metoda Throw asigură omogenizarea fără a afecta textura, optimizând aroma și temperatura.

PASUL 6

Se strecoară toată compoziția într-un tin fără gheață.

PASUL 7

Se înlătură gheață din pahar.

PASUL 8

Se aplică pudra din gem de căpșuni cu cimbrișor*** pe jumătate din marginea paharului.

PASUL 9

Se toarnă compoziția în pahar.

*Pentru a pregăti cordialul de soc cu piper roșu și cimbrișor, se adaugă într-un vas 150ml sirop de soc din Găbănașul Castelului, 30g piper roșu, 20g cimbrișor, 100ml apă, 50g zahăr și lasă la foc mediu aproximativ 15 minute. Se adaugă mixul în blender, iar după omogenizare, se filtrează compoziția.

**Pentru a obține o reducție de vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu cu gem de căpșuni și cimbrișor, se adaugă într-un vas 200ml vin Jidvei Grigorescu Roșu, 100g gem de căpșuni din Găbănașul Castelului, 30g cimbrișor și se lasă la foc mediu aproximativ 20 minute, până vinul începe să scadă și se omogenizează cu restul ingredientelor. Se strecoară compoziția printr-o sită fină.

***Pentru a pregăti pudra din gem de căpșuni cu cimbrișor, se va adăuga gemul de căpșuni cu cimbrișor de la reducția de vin, în blender până se face piure. Se strecoară prin sită pentru a elimina impuritățile. Se pune mixul la cuptor sau deshidratator până se întărește, apoi se trece prin blender până devine pudră

OBSERVAȚII
Mixologist
Macarie Ștefan

Macarie Ștefan, poreclit și Maca, are 29 de ani, este din Pitesti și studiază în cadrul Facultății de Urbanism și Peisagistică. Lucrează de 7 ani în industria ospitalității, iar în ultimii 2 ani a început să descopere și să dobândească noțiuni de mixologie. În prezent, activează în locația Oficiul 1, iar până de curând a lucrat în locația Le Bab din București. Mixologia a devenit pentru Ștefan un mod de a comunica și transmite emoție: vizual, olfactiv, gustativ. În viitor, ar vrea să îmbine domeniul de planificare și amenajare al peisajului cu botanica și mixologia. Este pasionat de Flair Bartending, streetdance, breakdance și natură.

Link către Macarie Ștefan

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP
Jidvei Grigorescu
Roșu

Grigorescu Roșu, un cupaj între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, de culoare roșu rubiniu, cu reflexii violet, se deschide olfactiv cu note intense de fructe roșii și negre – cireșe, coacăze negre și prune coapte – și cu accente delicate de piper negru și lemn dulce.

  • ALCOOL
    12.5%
  • Note aromatice
    echilibrat, corp mediu, arome de fructe negre și ciocolată.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER