
- Vinars Jidvei VSOP 40 ml
- Cordial de soc cu piper roșu și cimbrișor 20 ml
- Verjus Jidvei 15 ml
-
Reducție de vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu
cu gem de căpșuni și cimbrișor 10 ml
- PROCEDEU Throw
- PAHAR Coupette
- DECOR Pudră din gem de căpșuni cu cimbrișor
REȚETA
Se pre-răcește paharul cu gheață
Se adaugă gheață în shaker pentru pre-răcire.
În speed tin se adaugă 40ml Vinars Jidvei VSOP, 20ml cordial de soc cu piper roșu și cimbrișor*, 15ml Verjus Jidvei, 10ml reducție de vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu cu gem de căpșuni și cimbrișor**.
Se scurge apa din shaker.
Se omogenizează ingredientele prin metoda Throw de 3-4ori. Metoda Throw asigură omogenizarea fără a afecta textura, optimizând aroma și temperatura.
Se strecoară toată compoziția într-un tin fără gheață.
Se înlătură gheață din pahar.
Se aplică pudra din gem de căpșuni cu cimbrișor*** pe jumătate din marginea paharului.
Se toarnă compoziția în pahar.
*Pentru a pregăti cordialul de soc cu piper roșu și cimbrișor, se adaugă într-un vas 150ml sirop de soc din Găbănașul Castelului, 30g piper roșu, 20g cimbrișor, 100ml apă, 50g zahăr și lasă la foc mediu aproximativ 15 minute. Se adaugă mixul în blender, iar după omogenizare, se filtrează compoziția.
**Pentru a obține o reducție de vin roșu Jidvei Grigorescu Roșu cu gem de căpșuni și cimbrișor, se adaugă într-un vas 200ml vin Jidvei Grigorescu Roșu, 100g gem de căpșuni din Găbănașul Castelului, 30g cimbrișor și se lasă la foc mediu aproximativ 20 minute, până vinul începe să scadă și se omogenizează cu restul ingredientelor. Se strecoară compoziția printr-o sită fină.
***Pentru a pregăti pudra din gem de căpșuni cu cimbrișor, se va adăuga gemul de căpșuni cu cimbrișor de la reducția de vin, în blender până se face piure. Se strecoară prin sită pentru a elimina impuritățile. Se pune mixul la cuptor sau deshidratator până se întărește, apoi se trece prin blender până devine pudră

Macarie Ștefan, poreclit și Maca, are 29 de ani, este din Pitesti și studiază în cadrul Facultății de Urbanism și Peisagistică. Lucrează de 7 ani în industria ospitalității, iar în ultimii 2 ani a început să descopere și să dobândească noțiuni de mixologie. În prezent, activează în locația Oficiul 1, iar până de curând a lucrat în locația Le Bab din București. Mixologia a devenit pentru Ștefan un mod de a comunica și transmite emoție: vizual, olfactiv, gustativ. În viitor, ar vrea să îmbine domeniul de planificare și amenajare al peisajului cu botanica și mixologia. Este pasionat de Flair Bartending, streetdance, breakdance și natură.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.


Roșu
Grigorescu Roșu, un cupaj între Pinot Noir și Cabernet Sauvignon, de culoare roșu rubiniu, cu reflexii violet, se deschide olfactiv cu note intense de fructe roșii și negre – cireșe, coacăze negre și prune coapte – și cu accente delicate de piper negru și lemn dulce.
-
ALCOOL12.5%
-
Note aromaticeechilibrat, corp mediu, arome de fructe negre și ciocolată.