Jidvei brunch

by Bertho Lazăr

„Cocktailul meu a fost inspirat, pas cu pas, de experiența magică pe care am trăit-o la Castelul Bethlen-Haller.”

Gust Dulce -
Acrișor
PRODUSE Vinars Jidvei VS
DIFICULTATE Mediu
Ocazie Brunch,
Zile călduroase
INGREDIENTE
 • Vinars Jidvei VS cu unt caramelizat și toast 60 ml
 • Cordial din fenicul și vin spumant Scintti Fetească Regală 30 ml
 • Apă minerală 10 ml
 • PROCEDEU Build
 • PAHAR Rocks
 • DECOR Felie de pâine prăjită cu unt și dulceață
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se pune într-un pahar, 60ml din compoziția Vinars Jidvei VS cu unt caramelizat și toast.

PASUL 2

Se adaugă 30ml de cordial din fenicul și vin spumant Scintti Fetească Regală.

PASUL 3

Se adaugă gheață în pahar.

PASUL 4

Se pune un splash de apă minerală.

PASUL 5

Se amestecă ușor conținutul.

PASUL 6

La final, se adaugă garnish-ul care constă într-o felie de pâine prăjită, servită cu unt și dulceață.

*Pentru a obține compoziția de Vinars Jidvei VS cu unt caramelizat și toast se caramelizează 200g unt într-o tigaie și se prăjesc 2 felii de pâine. Untul răcit se pune într-un borcan cu pâinea pâinea prăjită, peste care se adaugă 500ml de Vinars Jidvei VS și se lasă compoziția să stea 30 minute la temperatura camerei, după care se pune o oră la congelator. Se strecoară prin pânză de hârtie… et voila! Vinars Jidvei VS cu unt caramelizat și toast.

**Pentru a obține cordialul de fenicul cu spumant Scintti Fetească Regală, se adaugă într-o tigaie 300 ml de vin spumant Scintti Fetească Regală și se lasă să fiarbă până când scade. Se adaugă 300ml apă, 200g fenicul proaspăt, 20g busuioc, 20g mentă, 10g mușețel, 200g zahăr, 15g acid citric. Toate ingredientele se țin la foc mic, timp de 15 minute, după care compoziția se lasă la infuzat o oră, apoi se strecoară cu o strecurătoare de ceai într-un recipient curat.

OBSERVAȚII
Mixologist
Bertho Lazăr

Bertho Lazăr a descoperit pasiunea pentru mixologie în cadrul locației Linea / Closer To The Moon, București, unde îi place să ofere oamenilor experiențe inedite.

Pentru cocktailul „Jidvei Brunch” a folosit un cordial din noul vin spumant Scintti Fetească Regală, inspirat fiind de discursul somelierului său preferat, Costi Drăgan, care a vorbit foarte frumos despre notele florale și fructate, pline de efervescență ale acestuia. Cordialului i-a fost adăugat fenicul, busuioc și mentă din grădina Castelului, tocmai din dorința de a transmite o mică parte din mirosurile și texturile pe care a fost onorat sa le experimenteze acolo. Elementul de bază a acestui cocktail fost Vinarsul Jidvei VS, căruia i-a adăugat unt caramelizat și un toast.

Link către Bertho Lazăr

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VS

Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.

Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.

 • ALCOOL
  38%
 • Note aromatice
  gutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER