
- Lichior din mere coapte 40 ml
- Vinars Jidvei VSOP 10 ml
- Vinars Jidvei VS 10 ml
- Verjus Jidvei 10 ml
- Jidvei Scintti Brut Feteasca Regală 40 ml
- PROCEDEU Shake & fine strain
- PAHAR Flută
- DECOR Coajă de portocală
REȚETA
Se combină toate ingredientele într-un shaker, se adaugă gheată și se dă shake.
Cu ajutorul unui strainer și fine strainer, se toarnă băutura într-un pahar plin cu gheață.
Ca și garnish, se adaugă o coajă de portocală.
*Pentru a pregăti lichiorul din mere coapte, se adaugă în 500ml Vinars Jidvei VS, 100ml miere și 300g mere roșii coapte la cuptor aproximativ 30 de minute la 200 de grade Celsius . Toată compoziția se lasă la foc mediu pentru următoarele 10 minute. Rezultatul obținut se pune în blender pentru o oferi o aromă mai puternică, după care se filtrează prin tifon de mai multe ori pentru a obține lichidul dorit.

Horea Galoș este din Cluj-Napoca și activează în indrustria ospitalității de aproximativ 11 ani. În prezent, îi puteți face o vizită la London Pub din Cluj, unde vă puteți delecta cu cele mai sofisticate băuturi create de Horea. Iubește să creeze băuturi și să servească zâmbete, acestea fiind și partea sa preferată în bar.
Ingredientele Jidvei

Jidvei VSOP
Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.
Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticescorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
Fetească Regală
Scintti Brut Fetească Regală se deschide cu note aromatice de flori albe de trandafir și flori de caprifoi, ca în final să încânte cu note de piersici și de fructe exotice, cum sunt cele de mango.
Aromele de măr verde proaspăt, caise confiate și fructe exotice și tușele fine de pepene galben se întrepătrund cu o efervescență plăcută și reconfortantă, specifică Podgoriei Jidvei.
-
ALCOOL11%
-
Note aromaticemăr verde proaspăt, piersici, caise confiate și pepene galben.


Jidvei VS
Este o alegere excelentă pentru realizarea cocktailurilor dulci-acrișoare, acrișor-răcoritoare sau pentru cele specifice perioadei de iarnă, mai consistente, mai pline sau cu texturi mai cremoase.
Oferă o bază alcoolică cocktailului - 38% alc. -, dar ajută și la creșterea complexității băuturii prin notele de vanilie, caramel, lemn dulce și condimente fine.
-
ALCOOL38%
-
Note aromaticegutui, lemn dulce, nuci, caise, note subtile de condimente
Jidvei
Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.
-
ALCOOL42%
-
Note aromaticedulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
