Nectarul Soarelui

by Bogdan Latu

,Nectarul Soarelui este o celebrare a luminii și a prospețimii, un echilibru între noblețea vinarsului Jidvei VSOP și vitalitatea citrică a grepfrutului. Cu note calde și strălucitoare, cocktailul meu surprinde esența verii într-un singur pahar - revigorant, elegant și memorabil.”

Gust Dulce - acrișor
PRODUSE Vinars Jidvei VSOP,
Verjus Jidvei
DIFICULTATE Mediu
Ocazii Summer Party
INGREDIENTE
  • Vinars Jidvei VSOP 40 ml
  • Fresh de grepfruit 30 ml
  • Sirop de miere 30 ml
  • Verjus Jidvei 10 ml
  • PROCEDEU Shake & strain
  • PAHAR Sondă
  • DECOR Rim de zahăr brun, o felie de grepfruit & un spring de mentă
1 cocktail

REȚETA

PASUL 1

Se face rimul paharului cu zahăr brun, umezind marginea paharului cu o felie de fruct, precum lămâie sau portocală, apoi se trece paharul printr-un strat de zahăr.

PASUL 2

Se pre-răcește paharul.

PASUL 3

Se adaugă în shaker, 40ml Vinars Jidvei VSOP, 10ml Verjus Jidvei, 30ml fresh de grepfruit, 30ml sirop de miere și gheață, după care se dă shake.

PASUL 4

În paharul pre-răcit, se adaugă gheață nouă.

PASUL 5

Se dă strain la compoziție, în pahar

PASUL 6

La final, se decorează cu o felie de grepfruit și un spring de mentă.

OBSERVAȚII
Mixologist
Latu Bogdan

Bogdan Latu are 25 ani și este un barman care acceptă fiecare provocare venită în spatele barului. Cu o personalitate dinamică, îi plac experiențele care îl scot din zona de confort. În prezent, vă puteți bucura de cocktailurile pregătite de Bogdan în locația Naive, din București.

Link către Bogdan Latu

Ingredientele Jidvei

Vinars
Jidvei VSOP

Îmbogățește cocktailurile cu note de vanilie, ciocolată și nuci, de condimente exotice, fructe uscate și fructe confiate. Aromatic se împletește foarte bine în diverse combinații cu lichioruri, siropuri sau chiar cu alte tipuri distilate.

Oferă nu doar tărie alcoolică (bază alcoolică) cocktailurilor prin cele 42% alc., dar mai ales savoare prin complexitatea aromatică datorată învechirii pentru minimum 5 ani, în butoaie de lemn de stejar.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine, nuci prăjite
SHOP
Verjus
Jidvei

Verjus Jidvei este obținut din soiul Fetească Regală și, datorită aromelor vegetale, de citrice și fructe verzi, este înlocuitorul perfect al sucului de lămâie și al oțetului, fiind potrivit pentru salate, sosuri dulci sau sărate, marinade, diferite tipuri de muștar, deserturi, cocktailuri și băuturi fără alcool.

  • ALCOOL
    42%
  • Note aromatice
    dulce-acrișor, cu note de citrice, mere și gutui.
SHOP

cocktail-uri by ovidiu neculcea

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter pentru a primi instant cele mai noi rețete Cocktails by Jidvei.

NEWSLETTER